Huisjes kunnen natuurlijk niet ontbreken als we bij Renato bestellen. En hier kan ik mijn hart aan ophalen. Deze huisjes zijn nog niet helemaal ondergesneeuwd, met al die torentjes en grote huizen, vind ik dat prima.

RP-Placidanotta
Placida Notte € 15,95

Deze vier huisjes zijn al wel helemaal in kerstsfeer, van de sterretjes aan de hemel tot de sneeuw op de grond. Ik vind die lijstjes ook wel heel erg leuk, die brede rand rondom zo’n klein borduurwerkje.

RP-Quinis-nimis  RP-Primaluna-scaldasole

Quinis e Nimis € 10,00                                         Primaluna e Scaldasole € 10,00

Je kunt in de winkel zien hoe we een ander patroon van Renato op deze kleur aan het borduren zijn. Dat is namelijk het patroon hieronder, . Met de huidige woontrend van taupe-achtige, naturel en whitewash wit kleuren, is dit ineens een heel modern kerstpatroon geworden.

20160105RPanterselva

Anterselva di Mezzo € 10,50

In dezelfde stijl is . Dit patroontje is wat hoger en minder breed, dat geeft weer heel andere verhoudingen. Een beetje gouddraad is denk ik nog wel een vrolijke noot bij deze patronen, even een raampje opvullen met gouddraad of een enkel sterretje in de lucht en je krijgt een heel andere uistraling.

20160105RProvere

Roveré della Luna € 8,25

Renato is ook begonnen met een hele serie kleine bloempatroontjes. Normaal gesproken ben ik niet zo van de bloemetjes borduren, maar deze serie vind ik echt heel erg leuk. Mijn moeder heeft Ilex geborduurd, dat is het eerste patroontje, hulstblaadjes met besjes omringd door een prachtig randje. Dat randje zie je bij alle patroontjes terugkomen. En de patroontjes zijn heel leuk geprijsd, ze kosten € 5,95 per stuk. Wij hebben Ilex met garen van Vaupel & Heilenbeck geborduurd, dat kun je ook bij het patroon krijgen. Wil je voor een van de andere patroontjes ook Vaupel & Heilenbeck garen hebben, laat het ons dan weten, dan zoeken we het voor je uit.

RP-Ilex RP-Mirtillo
Ilex € 5,95                                                         Mirtillo € 5,95    

RP-Sambuco RP-Corniolo
Corniolo € 5,95                                                 Sambuco € 5,95

En het bleek dat ik nog een driehoekig patroontje over het hoofd had gezien:

20160105RPquandoscendelaneve

Quando scende la neve € 14,50