Update 3 april 7:21 uur – en de eitjes zijn nu ook zichtbaar, geen idee wat er gebeurt is, als ik in mijn programma keek, stond het plaatje er gewoon.

Ik bedacht me vanochtend ineens dat we net voor de Handwerkbeurs in Zwolle nieuwe patronen van Jardin Prive hadden binnengekregen en dat ik die nog niet heb laten zien. Het is een wonder dat ik van miss Murphy nog geen straf heb gehad, ze was namelijk erg te spreken over het poezenpatroon ;-). In Zwolle hebben jullie ‘m al kunnen zien, Sampler aux Chats is echt een geweldig patroon voor poezenliefhebbers. Ik kan elke keer als ik er naar kijk weer lachen om die poes die met haar klauwtjes langs het behang naar beneden glijdt. Je kunt de afzonderlijke motieven ook goed gebruiken voor kleine borduurwerkjes.

JP8

Sampler aux Chats € 10,50

Daarnaast hebben we een heel lief geboortepatroontje binnengekregen. Op het patroontje staan de kleuren voor zowel een meisjes- als jongensversie aangegeven. En uiteraard is de kleding aangepast ;-).

JP4   JP6

Patchwork Bébé € 10,50

Voor de liefhebbers van een meer klassiekere merklap hebben we Aux couleurs de Digion in de winkel. Je borduurt de merklap met een kleur rood en drie kleurtjes blauw. Uiteraard kun je ook je eigen kleurtjes kiezen. Zelf vind ik ‘m ook geschikt om voor een zoveel jarig huwelijk te borduren. Je kunt de datum makkelijk verwerken in hetlapje en bijvoorbeeld de initialen in een andere kleur borduren.

JP7

Aux couleurs de Digion € 10,50

Nathalie is ook begonnen met een vierdelige serie van schaapjes. Wat is het toch met die wollige beestjes, dat wij ze zo graag borduren? Misschien de uitdrukking, de houdingen die ze aannemen, het vertederende van een schaap met lammetjes? Hoewel de eerlijkheid mij gebiedt te zeggen, dat ik ze liever borduur dan dat ik er tussenzit. Het leuke van deze serie is, dat je ze samen kunt borduren, maar ook apart. Laat het ons maar weten als je ze allevier wilt borduren.

JP3

Histoires de Moutons 1 € 8,50

De layout voor de serie ziet er zo uit:

JP

Het totale borduurwerk is 296 x 145 kruisjes. Nathalie heeft Belfast Vintage Mocha gekozen als stof en die hebben we voor je klaarliggen. Een lapje van 50 x 70cm is voldoende. We hebben dezelfde stof ook in Cashel (11dr/cm), Aida (5,5bosjes/cm), Edinburg (14dr/cm) en Newcastle (16dr/cm). Wil je de schaapjes met Wisper wolletjesgaren borduren, dan kun je het beste Cashel, Aïda of Belfast gebruiken. Deel 2 verwachten we binnenkort in de winkel.

JP2

Histoires de Moutons 2 € 4,95

En als laatste een patroontje dat op dezelfde manier is opgebouwd als de kerstman van vorig jaar. Ik ben er helemaal weg van. Ik denk dat ik voor de eitjes iets andere kleuren zou kiezen, wat vrolijker, maar verder…….. Voor dit jaar lukt het niet meer om het geborduurd te krijgen, als je nu begint, dan kun je ‘m in ieder geval volgend jaar zo uit de kast halen.

imageJP10

Vivement Pâques € 10,50                        Vivement Noël € 10,50

Tot slot nog een oproep voor iedereen die volgende week naar de jaarvergadering van Merkwaardig (alleen toegankelijk voor leden) gaat. Normaal gesproken rijden we altijd met twee auto’s naar Nijkerk, maar doordat mam nu met haar pols in het gips zit, gaat dat niet. Dat betekent dat we niet zoveel mee kunnen nemen als anders. Ben je op zoek naar een patroon, wil je graag dat we bepaald garen meenemen, weet je nu al dat je van een bepaalde stof een stuk wilt hebben, laat het ons dan weten. Dan kunnen we ervoor zorgen dat we dat in ieder geval bij ons hebben. We zijn letterlijk een beetje “onthand”, dus als we de stof al van tevoren kunnen knippen, dan is dat heel handig. Wij verheugen ons er al weer op om  iedereen te zien.