In december is het altijd spannend om te zien of ontwerpsters weer met een nieuwe serie komen voor 2019. Little House Needleworks heeft een nieuwe serie aangekondigd en wij zijn fan ;-).

Ga dus met ons mee en ontmoet Jack Frost. Jack is een oude man (en heel vriendelijk, niet zoals zijn Engelse naamgenoot en detective Jack Frost) die een winkel runt.

Je kunt daar een kerstboom uitzoeken, een kopje chocholademelk drinken en een koekje eten. Die heeft mevrouw Frost speciaal voor ons gebakken.

Je hebt de mogelijkheid om ornamentjes te maken van de patroontjes of om ze op een lap te borduren. We hebben kleur 53 (naturel) van Zweigart gekozen voor het linnen om dit project op te borduren.

Zoals gebruikelijk kun je zelf het linnen kiezen waar je het liefste op borduurt en je kunt kiezen uit twee opties.

Keuze A: de “ornamentjes voor mijn kerstboom” optie: alle handgeverfde garens, de DMC die je nodig hebt, alle patroontjes en voldoende stof voor de voor- en achterkant van het ornamentje.

Keuze B: de “ik wil alles op een lap” optie: alle handgeverfde garens, de DMC die je nodig hebt, alle patroontjes en voldoende stof om de patroontjes op een lap te borduren.

De kosten voor optie zijn afhankelijk van de stof die je kiest. We zijn er vanuit gegaan dat je op 14 en 16 draads stof met 1 draadje borduurt en hebben de hoeveelheid garen aangepast.

Het grote patroon kost € 10,95 en de kleine patroontjes kosten € 7,50 per stuk. Het materialenpakket voor de opties A en B zijn per gekozen stof als volgt:

Gekozen stof Optie A (ornamentjes) B (op 1 lap)
11dr/mc 62,05 48,95
12,6dr/cm 50,35 46,45
14dr/cm 44,75 41,45
16dr/cm 44,75 41,45

 

De serie bestaat uit 7 patronen. Het eerste patroon is, anders dan bij andere series, groter dan andere 6 patroontjes. Jack staat in de deuropening en heet iedereen welkom.

Dit patroon borduur je als eerste en de andere 6 patroontjes passen er dan in twee rijen van 3 onder.

Diane heeft een tip van de sluier opgelicht door de andere patroontjes te laten zien en mijn vingers beginnen al te jeuken.

Geef je hieronder op voor de serie en klik aan voor welke optie je gaat en hoeveel draads stof je bij je pakketje wilt hebben.Prijzen zijn exclusief verzendkosten. Bij het eerste, grotere patroon, ontvang je alle materialen voor de serie. Daarna sturen we je in maart een rekening voor de patroontjes van maart, april en mei. In juni ontvang je een rekening voor de patroontjes van de laatste 3 maanden.

De serie start in februari en ik kan me er al zo op verheugen. Echt iets om naar uit te kijken in 2019.

15 + 4 =