Eileen Gurak van Handblessings heeft ons al een aantal jaren voorzien van gratis patroontjes die we aan jullie kunnen meegeven bij een bestelling. En ook dit jaar hebben we weer een jaarproject van Eileen. Wij zijn helemaal verliefd op die drie lieve huisjes die we dit jaar gaan borduren. De hoogste tijd dus om eens nader kennis te maken met Eileen.

 

Eileen

Kun je iets over jezelf vertellen?

“Zolang als ik me kan herinneren zijn tekenen en styleren is altijd al een deel van mijn leven geweest. Ik heb bij divese media gewerkt en denk dat die achtergrond mijn ontwerpen heeft beïnvloed.”

 

Hoe ben je begonnen met ontwerpen?

Toen ik met pensioen ging, verhinderde een slechte rug mij ervan om te beeldhouwen met klei, zoals ik had gepland. Dus mijn vraag was hoe ik mijn liefde voor kunst nu ging gebruiken. En wat zou ik willen doen? Het antwoord was makkelijk, borduren en ontwerpen. En dus besloot ik om borduur- en canvaspatronen te gaan ontwerpen. Ik wilde dat de naam van mijn bedrijf zou reflecteren wat handwerken voor mij betekent. Het is een zegening om in staat te zijn om te reflecteren, te relaxen en te mijn leven te overdenken als ik borduur. Vandaar het “blessings” deel van mijn naam. En ik waardeer het hoeveel plezier ik heb aan het werken met mijn handen. Borduren is uiteraard een van deze geneugten. Voeg de twee bij elkaar en je hebt de naam van mijn bedrijf.”

    

Christmas Silhouettes: Girl with Teddy Bear en Train under the Tree

 

Wat betekenen je ontwerpen?

“Ik ben een beetje een verhalenverteller, alleen ik gebruik beelden in plaats van woorden. De Silhouettes, Bunny en Whimsical Cardinal, zijn allemaal patronen met een karakter, ze vertellen een verhaal. Ik hoop de verbeelding van de borduurster aan te spreken als ze de patronen borduren en en ze continueren de verhaallijn als ze het project beginnen. Ik denk dat een verhaallijn in een patroon voor extra plezier zorgt.”

 

Wat is je favoriete patroon?

“Hmmm, mijn favoriete patroon. Het patroon waar ik mee aan het werk ben, heeft mijn volledige aandacht. Maar mijn grote favoriet is toch Scary Night 1 en 2. Gedeeltelijk omdat de verhoudingen en de samenstelling precies zo is als ik in gedachten had. Maar de echte reden is dat ik heb samengevat wat Halloween voor mij betekent en waarom ik er zoveel van houd.

Het gaat om verbeelding en doen alsof. Het gaat om anders kijken naar alledaagse dingen. De bom die de kinderen elke dag passeren wordt ineens een spookboom. Het huis van de buren is nu een spookhuis. Tijdens Halloween kun je doen alsof en je verkleden. Je kunt grappig zijn of angstaanjagend. Volwassenen worden weer kinderen.”

   

Scary Night 1 en Scary Night 2

 

Waar haal je je inspiratie vandaag?

“Mijn ideeën komen van overal. Herinneringen, dingen die ik zie, de seizoene, mijn stemming, iets wat iemand zegt. Soms stromen de ideeën binnen, op andere momenten kan ik niets bedenken om te tekenen. Ontwerpersblokkade, ik haat die momenten. Ik teken mijn borduurontwerpen direct op de computer en dan borduur ik ze om ervoor te zorgen dat ze er geborduurd ook goed uitzien. De ontwerpen voor canvas, daarentegen, borduur ik eerst en dan teken ik het ontwerp op de computer.”

 

    

Spring Silhouettes: Bunny hears the song of Spring en Bunny meets Chick

(PS: Annemieks favoriete serie is Bunny, klik hier om alle Bunny patroontjes zien)

 

Een van de dingen waar ik enorm van geniet binnen Handblessings, is dat ik samenwerk met mijn man. Er zouden geen patronen zijn, als Ron er niet was. Ik doe het ontwerp, maak het patroon, de instructies en de voorkant, hij controleert alles, print de patronen en stelt ze samen en heel belangrijk, verstuurt ze naar winkels. Hij is de praktische kant van ons bedrijf. We doen dit in ons huis, Ron en ik wonen aan een meer in de noordwest kan van Chicago, samen met onze 8 katten.

 

Ik wil jullie graag bedanken voor jullie interesse in mijn ontwerpen. Ik vind het geweldig dat jullie aan de andere kant van de oceaan een van mijn ontwerpen borduren.”

Wij vinden het geweldig dat Eileen ons weer een jaar voorziet van 12 patroontjes voor zo’n leuk patroon. In de winkel vind je diverse patronen van Eileen. Bekijk ook zeker haar website: www.handblessings.com. Eind februari gaan we naar de beurs in Nashville, dus mocht je iets zien dat je graag wilt hebben, dan kunnen we het altijd daar ophalen.