Nog even terugkomend op de sleetjes van gisteren, het geperforeerde papier heeft 6 kruisjes per centimeter en de sleetjes zijn ongeveer 4 x10cm groot (incl. de hanger).

Soms is het even wachten voor we een bestelling binnen hebben. De Nederlandse douane heeft nog wel eens de neiging om pakjes om onverklaarbare redenen, wekenlang te negeren en dan moeten we dus gewoon afwachten tot we een doos binnen krijgen. Maar ja, als zo’n doos dan binnenkomt, dan is het feest. Helemaal als je weet dat er allemaal nieuwe patronen van With Thy Needle and Thread in zitten. En Brenda heeft ook deze keer weer prachtige patronen ontworpen.

Eerst maar beginnen met de herfst- en Halloweenpatronen. Vooral het schaapje met alphabet en het pompoenenwagentje vind ik geweldig. De bloemetjes maak je van vilt, geeft toch net weer een extra dimensie aan je borduurwerk. De Goode Witch mag van mij zo in mijn achtertuintje aan de slag, lijkt me een prima idee.

Boo&baa    cs139 gardener goode witch cover 2

Boo & Baa Bie € 11,50                                Gardener Goode Witch € 12,50

Ik weet in ieder geval al wel waar ik naar toe moet met Halloween, het lijkt me dat zo’n nachtje slapen op 31 oktober in de Hallow-day Inn een echte belevenis is. En als ik dan mijn mooie Halloween hanger omdoe, ben ik vast verzekerd van bescherming tegen alles wat dan rondvliegt.

cs138 hallowday inn cover 2       timeforhalloween

Hallow-day Inn € 11,50             Time for Halloween € 11,50

Uiteraard hebben we ook de horlogekastjes waar je deze kleine borduurwerkjes in doet ook in de winkel. Hier zit een leuk verhaal aan vast. Een zeer creatieve borduurster in de VS bedacht vorig jaar dat het wel leuk was om zo’n horlogekastje te gebruiken als hanger. En dus borduurde ze een klein motiefje over 1 draadje, en maakte er een prachtige hanger van. Hier kun je lezen hoe ze op het idee kwam. Vervolgens werd iedereen een beetje gek en werden scrapbookwinkels in de VS ineens overspoeld door borduurdames die naarstig op zoek waren naar de horlogekastjes. En als je dan 6 maanden vooruit gaat, dan blijkt ineens dat een van onze distributeurs de horlogekastjes in het assortiment heeft opgenomen en iedereen nu een prachtige hanger voor zichzelf of voor iemand anders kan borduren.

hoz

Het horlogekastje kost € 10,50, je voegt zelf het borduurwerkje en een ketting. De hanger is ongeveer 5cm in diameter, dus hoe meer draadjes/centimeter je stof heeft, hoe groter het motiefje is dat je erop kunt borduren. En omdat er ruimte is tussen je borduurwerkje en het “glas” kun je ook bijv. kraaltjes oid toevoegen. We hebben er een paar op voorraad, en bestellen binnenkort weer nieuwe.

Verder met de patronen, het vrouwtje van Heart of the Home Sampler zou heel goed in zo’n horlogekastje passen. Of het bijenkorfje van Sampler Hill, er zijn echt zoveel mogelijkheden. En als je over 1 draadje borduurt, kun je nog meer kruisjes kwijt. Deze twee merklappen hebben die wrme sfeer die veel patronen van Brenda hebben. Ik vind de rand van Heart of the Home erg leuk, al die verschillende randjes, net wat voor mij.

cs136 heart of the home sampler cover2

Heart of the Home Sampler € 12,50

cs135 sampler hill

Sampler Hill € 12,50

En dan over naar de twee kerstpatronen waar ik echt met smar op heb zitten wachten. Vooral de Christmas Cottage vind ik errrrug leuk. Zo’n leuke kerstman mag van mij ieder jaar langskomen. In Santa Land is een soort tasje en het blaadje met de muzieknoten erop is inbegrepen bij het patroon. Uiteraard kun je het patroon gewoon als een kussentje afwerken of inlijsten. Voor deze twee patronen geldt dat ze wel heel veel overlopende garens gebruiken (18 verschillende kleurtjes om precies te zijn). We zijn bezig om een garenpakketje samen te stellen dat wat vriendelijker is voor je portemonnaie ;-). Laat het ons maar weten als je hier belangstelling voor hebt. Uiteraard kunnen we ook de originele kleuren opsturen.

cs145 christmas cottage cover 3

Christmas Cottage € 12,50

cs144 in santa land cover

In Santa Land € 13,50

En dan tot slot nog een heel lief patroontje van een tuinierend vrouwtje. Ook hier zijn de bloemen voor een deel met vilt gemaakt. Je hebt maar een klein stukje nodig en kunt

sweetviolet