Gisteren kwam de doos van Hoffman weer binnen met heel veel nieuwe patronen. Ik kan me er nu al op verheugen om jullie de komende dagen te laten zien wat er allemaal in zit. Zoveel leuke patronen. We hebben toch een heel fijne hobby, waarbij ontwerpsters steeds weer met nieuwe ideeën en ontwerpen komen.

Vandaag de patronen van Blackbird Designs. Alma en Barb hebben het druk gehad de afgelopen maanden want er zijn heel veel nieuwe patronen uitgekomen. De dames zijn met een nieuwe serie rondom de Beatles begonnen, die 50 jaar geleden optraden in de Ed Sullivan show en Barb is sinds die tijd een fan. Dat heeft een aantal geweldige patronen opgeleverd en een probleem. Eerst maar de patronen.

Rigby   sweetbaby_lr

1e in de serie Eleanor Rigby € 10,50 – Het patroon kent twee kleurenversies, je kunt zo zelf kiezen welke het beste bij jou past. De rechterfoto laat zien hoe je het patroon ook als geboortetegel kunt gebruiken.

strawberry field

2e in de serie Strawberry Fields Forever € 10,50

En dan nu het probleem. Er was ook een patroon met als naam Yellow Submarine (die kon natuurlijk niet ontbreken). Nu blijkt dat dit een begrip is waar een copyright op rust en dat dus niet zomaar gebruikt mag worden. Blackbird Designs is nu in overleg met de houder van het copyright om te zien wat ze kunnen doen. Als het patroon nog uitkomt, in wat voor vorm of titel dan ook, dan komt het zeker in de winkel.

En dan nu weer over naar het gezellige nieuws, de andere patronen. Het Blackbird patroontje leent zich uitstekend voor een speldenkussentje of gewoon sierkussentje. Ook de uitleg hoe je het roezelrandje erom heen krijgt staat in het patroon. En dan Cats on Parade, wat kan ik nog zeggen. Deze moet ik gewoon borduren! De afwerking van zo’n rond opstaand kussentje vind ik geweldig. Ook hiervoor staan de instructies in het patroon.

blackbird cats

 

3e in de serie Blackbird  € 10,50                           Cats on Parade € 10,50

Le Poulet is een lief patroontje, waar je allerlei restjes garen heel goed voor kunt gebruiken. En ik kan je alvast waarschuwen, het alfabet gaat heel snel, het randje eronder wat minder ;-). Spell of the Moon is een lief Halloween patroontje, daar houd ik wel van. Al die echt enge of bizarre patroontjes voor Halloween zijn niet zo aan mij besteed, maar dit uiltje mag bij mij in huis wonen.

le poulet    spell

Le Poulet € 9,25            Spell of the Moon € 9,25

Dan zijn er nog 3 patroontjes uitgekomen die wel wel besteld hadden, maar niet meegekomen zijn. Ik laat ze alvast zien, mocht je ze willen hebben, dan kunnen ze met de volgende doos, later deze maand, weer meekomen. Laten we zeggen, ik borduur liever een muis, dan dat ik ‘m in mijn huis heb. Peace Rose is een van mijn favoriete patroontjes van deze lading, wat een mooie, zachte kleurtjes. En jullie weten het, als er een huis op staat, dan is het al snel goed voor mij en als Barb en Alma dan ook nog zo’n lief tafereeltje er van maken, dan ben ik verkocht.

mouse   peace rose

Without a Mouse € 9,25              Peace Rose € 9,25

road

The Long and Winding Road € 10,50

Veel plezier met het bekijken van deze patronen, morgen weer een nieuwe selectie.