Oh Jeannette, wat heb je ons weer verwend met prachtige patronen. We hadden alleen 9 kleine fotootjes gezien, maar de modellen waren zooooo geweldig mooi. Het eerste dat Jeannette vroeg was of de dames die de workshop in september hebben gevolgd hun doosje al af hebben. Ik kon haar geruststellen dat er al diverse dames zijn die niet alleen het doosje af hebben, maar ook al zijn begonnen met de Souvenir lap.

Van de nieuwe patronen waren Ria en ik helemaal weg van Potpourri of Stitches. Het meest bijzondere aan dit patroon is, dat de rand die je borduurt, zowel in speciale steken geborduurd kan worden, als in kruissteek. Jeannette heeft aangeboden om de tekst te vertalen naar “Vrienden” zodat je het ook in het Nederlands kan borduren.

JDD2017

Potpourri of Stitches € 16,95
Garenpakketje € 45,00

Vintage Birds is de derde in de “Vintage” serie en het is weer een mooi patroon geworden. Ik zou vooral mijn eigen garendoos pakken en een kleurensetje samenstellen. De oude uitstraling krijg je zeker door handgeverfde stof te gebruiken of onze Vintage Mocha linnens.

17-1142

Vintage Birds € 15,95

PS dit patroon is een tijdlang niet leverbaar geweest door onze leverancier, maar volgende week hebben we het weer in huis.

Haar Nashville special is Just Stitch, een patroontje dat je krijgt met de mini-knoopjes voor beide versies. Zowel de meer zwart/witte als de gekleurde versie staan op het patroon en je krijgt er dus 8 knoopjes bij. Kun je het mooi 2 x borduren, een voor jezelf en een om weg te geven. We hebben van de beide hornbooks een exemplaar meegenomen, dus je kunt het ook afwerken zoals het op de foto staat.

17-1473
Just Stitch € 8,25
Hornbook € 13,50

Roses and Acorns is een randenlap met diverse randen in speciale steken, een prachtige Bargello-rand en een bijzonder fraai uitgewerkt eikeltje. Ik vind de vorm ook heel bijzonder.

17-1133

Roses and Acorns € 17,95

Jeannette vond de Bargello-rand zo mooi dat ze er een apart patroon van heeft gemaakt, samen met het eikeltje. Ze heeft “Mighty Oak” geborduurd op 16 draads stof zodat je met 1 draadje zijde een heel goede dekking van je stof krijgt. Het eindresultaat is echt prachtig.

17-1135

Mighty Acorn € 16,95
Zelf was ik helemaal weg van Quilt Box, wat een bruikbaar patroon, er zitten niet veel kleuren in, dus je kunt vrij eenvoudig je eigen favoriete handgeverfde kleur nemen en daar een aantal effen kleuren bij zoeken. En die kleine accessoires staan ook op het patroon.

17-1141

Quilt Box € 15,95
Dit patroontje hebben we meegenomen omdat Ria het patroon zag en zo leuk vond. En ik toen me realiseerde dat het een patroon is dat je makkelijk aan kunt passen naar andere kleuren. Niet iedereen is een fan van de Amerikaanse patriottische patronen, maar hier gaat het om 7 kleuren, dus dat kun je zo aanpassen. En de afwerking is wel heel erg leuk!

17-1471

Star Pins and Scissor Rol € 10,50
De Dutch pincushions is natuurlijk niet nieuw voor ons, maar ze blijven leuk. Ik heb de A geborduurd, en nu ik ze weer heb gezien, moeten we de collectie geloof ik maar compleet maken.

JDDdutch

Dutch Pincushions € 11,50