en een heel gelukkig en gezond 2013 toegewenst, met veel creatieve uurtjes. Wij hebben een heel bijzonder 2012 achter de rug en ik ben van plan om volop te genieten van de herinneringen van het afgelopen jaar tijdens deze gezellige feestdagen.

017

De afgelopen dagen hebben we nog zoveel mogelijk bestellingen verstuurd, donderdag 27 december is de laatste dag dat we dit jaar nog versturen. Mocht je nog iets nodig hebben, laat het mij dan zo snel mogelijk weten. Vanaf woensdag 2 januari gaan de bestellingen dan weer gewoon verder.

We zijn donderdag 27 december en vrijdag 28 december open op  onze gebruikelijke openingstijden. En vanaf woensdag 2 januari staan we weer klaar voor je.  De papieren nieuwsbrief verschijnt begin januari, we hebben weer heel veel ideeën voor het nieuwe jaar.

De kerstrecepten ga ik volgend jaar 1 x per maand op het weblog zetten. De meeste recepten die ik heb gebruikt zijn Amerikaanse recepten en dat betekent dat ik de hoeveelheden moet omrekenen van cups naar grammen. Maar mocht je behoefte hebben aan een snel en makkelijk recept voor onverwachte visite, dan kun je hier alvast mee beginnen:

Roomboterkoekjes

Ingrediënten:

335 gr bloem

250gr roomboter

150 gr basterdsuiker

beetje zout

Snijd de roomboter in stukjes en meng het door het bloem en de suiker. Voeg een beetje zout toe. Kneed dit deeg net zolang tot je er een bal van kunt vormen. Rol een deel van het deeg uit op een met bloem bestrooid aanrecht tot het een 1/2-1 cm  dik is. Snijd met kerstvormpjes de koekjes uit en leg ze op een bakplaat. Ik gebruik zelf een anti-aanbak mat zodat je de bakplaat niet hoeft in te vetten. De koekjes in ongeveer 10 minuten op 175 graden gaar bakken. Even af laten koelen en dan een nieuwe lading in de oven doen. Deze koekjes zijn het lekkerste als je ze in een goed afsluitbare trommel bewaart zodat ze knapperig blijven. Ook heel geschikt voor andere gelegenheden dan kerst.