Een van de patronen die de meeste indruk maakte tijdens de beurs in St. Charles was His Eye is on the Sparrow van Heartstring Samplery. Wat een geweldige merklap is dit en ik ben ook weg van de kleuren. De merklap borduur je met diverse kleuren Sampler Threads en Weeks Dye Works, waardoor het geheel een antieke uitstraling krijgt. Goed om te weten, de ontwerpster heeft het patroon met 1 draadje op 11 draads stof geborduurd. De afmeting is 435 x 363 steekjes.

His Eye is on the Sparrow_small

Hearstrings Samplery – His Eye is on the Sparrow € 16,95

Kathy Barrick had ook een prachtig patroon, jullie snappen wel dat met maar het liefst 12 huisjes op een patroon, ik helemaal enthousiast ben. Ik ben er nog niet helemaal over uit of in huisje 6 nu een poes in het witte gedeelte staat of een hondje (Kathy heeft 2 hondjes dus ik denk het laatste), dat zou ik dan aanpassen, maar verder…….. Oh, als elke dag toch een extra borduuruurtje had.

Kathy Barrick – The Village € 13,50

Van Plum Street Samplers hebben we een patroontje al binnen, een schattig werkje voor de omslag van een naalden-/speldenboekje. Als je er liever een kussentje van maakt, kan dat natuurlijk ook. Ik geloof dat ik voor iets vrolijkere stof zou gaan, komen de kleurtjes van het garen nog beter uit.

Pinzzz

Plum Street Samplers – My Pinzzzz € 6,95

en dan hebben we ook nog 2 patronen die bij de volgende zending meekomen. De teckeltjes zijn weer terug, deze keer in een Thanksgiving uitvoering. Ik blijf er om lachen als ik de patronen zie. Je wordt zo vrolijk van die eigenwijze hondjes. Hier kun je zien welke andere twee patronen in deze serie al zijn verschenen. Het tweede patroon, Harvest Keeper, is gewoon lief, ik houd van die mensenfiguurtjes die net niet echt zijn en dan nog zo’n mooie boom met bijenkorfjes, prachtig. We verwachten deze patronen eind september in huis te hebben.

turkey     bees

Turkey Sausage € 11,50                   Harvest Keeper € 13,50

Van The Scarlett House hebben we een herfstpatroontje binnen, Penny Pumpkin. De Pumpkin is wel duidelijk. Penny slaat op het randje, een kleedje dat bestaat uit allemaal cirkels wordt een penny rug genoemd, en als je dan de halve cirkels gebruikt als randje, dan is Penny Pumpkin een toepasselijke naam. Ik heb naast het patroon een plaatje van zo’n penny rug gezet, dan krijg je een indruk. Het patroon is volgens mij gemaakt om op onze nieuwe kleur Belfast 7033 te borduren. Een deel van de sterretjes borduur je over 1 draadje.

Pumpkin   

The Scarlett House – Penny Pumpkin € 11,50

Morgen laat ik je de laatste patronen uit de doos zien, gelukkig zijn er al weer nieuwe patronen (van andere leveranciers overigens) onderweg. Dan heb ik volgende week ook nog weer iets te laten zien ;-).

PS Houd zaterdag het blog in de gaten, we hebben bij het opruimen nog een paar heel fijne verrassingen gevonden!