Het nieuwe jaar is alweer begonnen, de kerstversieringen zijn opgeborgen, ik heb bedacht wat ik in 2015 allemaal wil borduren en mijn eerste borduurtje is al klaar. Al met al een goede start van 2015. Dat is reden genoeg voor een klein feestje. En dus hebben we een heel speciale aanbieding voor jullie.

Borduren met zijde is een ervaring op zich. Het garen glijdt net wat soepeler door de stof, de glans van de zijde is net wat meer zichtbaar, en een draadje zijde is net iets dikker dan een draadje katoen en dekt dus beter. Ik vergelijk het zelf altijd met een katoenen of zijden sjaaltje dat je omdoet, een zijden sjaaltje valt net wat soepeler dan een katoenen sjaaltje. Ik vind het heerlijk om met zijde te borduren, het liefst op 14 draads stof, en dan met 1 draadje.

Ik gebruik vaak de zijde van Au ver A Soie, de Soie d’Alger. Deze zijde heeft meer dan 600 kleuren waar je uit kunt kiezen en voor een strengetje van 5 meter (7 draadjes, in totaal dus 35 meter garen) betaal je € 3,50. De zijde wordt in Frankrijk geproduceerd en inmiddels hebben we al weer jaren de hele collectie Soie d’Alger in de winkel. We hebben ook de soie 100/3 en de soie surfine van Au ver A Soie in de winkel, maar dat is iets voor een ander blogberichtje. Het is geweldige zijde om mee te borduren. Ik heb inmiddels al diverse projecten hiermee geborduurd en kan er steeds weer van genieten.

20150113a

Om jullie nu ook mee te laten genieten van deze zijde, is het mogelijk om tot 21 januari een streng van 45m Soie d’Alger te bestellen voor…….. € 20,00 (normale prijs is € 27,50). Een grote streng Soie d’Alger van 45 meter is net zoveel als 9 strengetjes zijde die we in de winkel verkopen. Die kosten normaal gesproken € 31,50, dus je krijgt een korting van maar het liefst 35%. Handig om te weten, als je met 1 draadje borduurt, bevat 1 streng van 45m in totaal 315 meter om mee te borduren (een gewoon strengetje DMC bevat ter vergelijking 48 meter).

Zo’n grote streng is ideaal als je een lievelingskleur hebt waar je graag mee borduurt. Kleurnummer 945 (rood) is bijvoorbeeld heel populair in de winkel. Bestel het garen voor een groter borduurpatroon dat je in een kleur wilt borduren. Of gewoon omdat je meerdere lapjes wil borduren in dezelfde kleur. Of trakteer jezelf op deze zijde voor het Randje Per Week project. Je hebt dan 1 streng (en nog 1 los strengetje) nodig voor de hoofdkleur en 4 losse strengetjes voor de bijkleur. Omdat de zijde wat dikker is, kun je gewoon met 1 draadje op het 11 draads linnen band borduren.

Weet je niet welke kleur Soie d’Alger je moet bestellen? Geef dan de DMC kleur door die je wilt hebben en wij zetten de kleur om naar een kleur Soie d’Alger bij die er zo goed mogelijk bij past.

Ga dus op zoek naar die ene kleur waar je al lang een merklap in wil borduren, die kleur die zo goed past bij je interieur, de kleur waar je altijd naar grijpt als je een patroon in een kleur gaat borduren en geef het aan ons door. Het is mogelijk om de streng zijde in Zwolle op te halen (betaling moet wel van tevoren plaatsvinden). Geef dat dan duidelijk aan bij het plaatsen van je bestelling.