De laatste jaren zijn vooral in Frankrijk heel veel borduurboeken uitgegeven. Niet alleen borduurboeken met kruissteekpatronen, maar vooral ook borduurboeken over technieken. En dat is heel fijn voor ons als borduursters, omdat het niet altijd makkelijk is om een boek te vinden dat een bepaalde techniek uitlegt. Maar ook binnen de borduurboeken hebben we bijzonder fraaie boeken gezien, het meest recente voorbeeld L’Arbre de Noe van Julia Line.

Nu hebben we weer een aantal boeken binnengekregen die ik bijzonder leuk vind. Van de Italiaanse ontwerper Renato Parolin hebben we het boek Messages Personnels (€ 24,50) in huis. Klik hier als je een kijkje in het boek wilt nemen. Prachtige merklappen die je heel makkelijk kunt personaliseren.

Van Isabelle Vaultier hebben we het boek 35 Hornbooks (€ 24,50) binnen, ook al zo’n heerlijk boek om bij weg te dromen. Er staan 35 patroontjes in die afgewerkt zijn op een zogenaamd hornbook, een houten leesplankje. Klik hier om een kijkje in het boek te nemen.

Voor de knutselaars onder ons hebben we een boek van Isabelle Vaultier en Catherine Anguelu, Au fil du temps qui passe (€ 24,50). In dit boek staan heel veel borduurwerkjes die als accessoires in elkaar zijn gezet. Ook de uitleg over hoe je dat doet staat in het boek. Uit ervaring weet ik dat het wel het nodige geduld en een goede lijm vraagt, maar dan heb je ook iets moois. Klik hier om de binnenkant te bekijken.

En zoals gezegd, er zijn ook prachtige boeken over technieken. Dit boek over de Hedebo techniek (€ 19,50) is voor iedereen die er niet voor terugschrikt om een gat in de stof te knippen :). Bijzonder duidelijke tekeningen, heel moderne toepassingen van een oude techniek en voldoende inspiratie om zelf wat te ontwerpen, wat wil je nog meer. Klik hier om de binnenkant te bekijken.

We hebben nog meer boeken binnen gekregen en ook een paar leuke tijdschriften, die gaan mee in de auto naar Zwolle.