Blijkbaar denken ze bij Zweigart ook dat je niet vroeg genoeg met borduren voor de kerst kunt beginnen. Een nieuw kerstboekje is al uit en het is weer eentje voor de verzameling. Ik houd wel van al die kleine motiefjes die je voor van alles kunt gebruiken. Van kerstkaartje tot kerstornamentje en van lopertje tot adventskalender. Weihnachten kost € 6,95.

56384

image

image

Dan hebben we ook Familienfeste (€ 5,95), een boekje dat je voor allerlei hoogtepunten in het leven kunt gebruiken. Van geboortelappen tot zoveel jarig huwelijk, van verjaardagen tot huwelijken. Allemaal patroontjes die van heel klassiek tot meer modern varieren. Zelf vind ik de boom met de twee vogeltjes heel leuk voor een huwelijk, echt weer eens iets anders. Maar ik moet eerlijk zeggen, ook zonder zo’n feestelijke gelegenheid, zou ik ‘m nog leuk vinden om te borduren.

54243_6

image

image

image

image

En als laatste hebben we een boekje voor kinderen, Kids XXL (€ 5,95). Ik vind het een geweldig idee. Je kunt kiezen of je de motiefjes wilt borduren voor een (klein-)kind, maar ze zijn ook heel geschikt om door kinderen zelf te laten borduren. Piraten, clowns, bosdieren, een ballerina, speelgoedfiguurtjes, ze komen allemaal aan bod. En achterin staat uitgelegd hoe je een kruisje maakt. Ik zou zeggen, laat de kinderen lekker de kleurtjes uitkiezen en zet ze aan het werk. Per slot van rekening is het belangrijk dat ook een volgende generatie blijft borduren. En wij weten als geen ander hoe heerlijk het is om te borduren.

image

 

image

image