Alma en Barb hebben een tijdje geen nieuwe patronen uitgebracht, maar nu zijn ze helemaal  weer terug. Met twee prachtige herfstpatronen en het eerste patroon van een nieuwe serie.  Een prachtig herenhuis staat centraal in Patchwork Pumpkin, omringd door een geweldig leuk randje. Ik denk dat je goed moet tellen, het is makkelijk om je een paar draadjes te vergissen, maar dan heb je ook een heel bijzonder randje. Als je goed kijkt zie je dat de bloemetjes allemaal Spaanse oogjes zijn.

Bittersweet September heeft twee van mijn favorieten, een huis en een alfabet. Voeg daar dan nog een paar bloemetjes en vogeltjes aan toe en ik ben helemaal bij. Beide patroontjes zijn bijna vierkant en lenen zich goed voor de afwerking als speldenkussentje. Voeg dan zo’n leuk ricracbandje of een pompombandje toe en je hebt een prachtig speldenkussentje.

BBDpatchworkpumpkin BBDbittersweet

Patchwork Pumpkin € 9,25                                       Bittersweet September € 9,25

En dan het derde patroontje, dat is het begin van een 12-delige serie, de Garden Club. Ik ben zo enthousiast! Het zijn allemaal vrij kleine patroontjes van 10 x 10cm. Elk patroontje laat een deel van het tuinieren zien, denk aan een mandje met bloemen, bijtjes die van bloem naar bloem vliegen of zoals dit eerste patroontje een schaal vol met kersen. Een groot voordeel heeft deze manier van tuinieren al, je krijgt er geen vieze handen van.

BBDserie

Het bijzondere van deze serie is, dat je elke aflevering op een ander kleur stof kunt borduren. Op de foto kun je de eerste drie afleveringen zien, die kun je als een quiltje aan elkaar naaien. Wil je een wat grotere quilt als eindresultaat, voeg dan een mooi quiltstofje toe tussen de verschillende patroontjes. Je kunt er ook voor kiezen om elk patroontje als een kussentje af te werken, dan heb je aan het einde van de serie een geweldig mooie collectie kussentjes. En uiteraard kun je ze ook op een grote lap borduren, of lijst ze per aflevering in en hang ze bij elkaar. Mogelijkheden genoeg dus. De patronen kosten € 10,50 per stuk.

Je kunt je opgeven voor alleen de patronen, of er ook gelijk stof en garen bij ontvangen.