De patronen van Long Dog zijn in mijn ogen, voor borduursters die niet bang zijn om een groot project te beginnen. Zoals de Engelsen zo mooi zeggen: not for the faint of heart. Ze zijn mij eerlijk gezegd een beetje te groot. Maar ja, ze zijn zo mooi. Ik ben ooit begonnen aan Mouline Rouge. Na 2,5 motieven geborduurd te hebben, bleek dat ik niet naast een verticale draad was gestart en zo steeds in de war was, waar ik moest beginnen met een nieuw motief. Ik heb het dus maar opgegeven en de lap voor wat anders gebruikt.

Maar ja, die patronen zijn wel heel erg mooi. En soms denk ik wel eens, misschien zou ik stiekem toch moeten beginnen. En dan na vijf jaar kunnen zeggen: kijk ik heb toch een Long Dog geborduurd. Of ik kies ervoor om stukjes uit de patronen te gaan borduren. Dat lijkt me wat haalbaarder. En daar dan een mooi kussentje of schilderijtje van maken. Dat alphabetje bijvoorbeeld op Death by Cross Stitch lijkt mij wel wat. Of die rand met het konijn van Do Different. Of een motief van de Vierlanden lap voor een biscornus. Misschien is wel de helft van het plezier, het overdenken van wat je allemaal met zo’n patroon kunt doen.

Hier zijn de nieuwste aanwinsten in de winkel, voor alle patronen geldt, er zijn er een paar en het duurt wel weer even voor we nieuwe gaan bestellen ;-).

LD83

Death by Cross Stitch € 37,50

LD85

Castles in the Air € 25,00

LD48

Spirit of Vierlande € 31,95

LD74

Do Different € 25,00