De afgelopen jaren hebben Ute en Dorothee van Historische Stickmuster in de maand december elke dag een klein deel van hun gratis kerstpatroon gepubliceerd. Ook dit jaar bieden de dames weer een prachtig patroon aan.

Dit jaar belooft het een geweldig avontuur te worden met een patroon dat je met Soie de Paris, Soie Ovale of Soie d’Alger kan borduren. Vooral de versies met de Soie de Paris en de Soie Ovale zien er zo mooi uit. Het garen glanst net iets meer dan de gewone Soie d’Alger. Daar staat tegenover dat het iets meer “springt” en ik altijd zeg: je hebt er wat meer geduld voor nodig ;-). En zoals Ute en Dorothee al aangeven, als je heel ruwe handen hebt in de winter, dan is dit garen misschien minder geschikt omdat het aan je vingers blijft “hangen”. Een oplossing is, naast een goede handcreme, om de stof in een borduurring te doen en te proberen om alleen de naald vast te pakken. Of je borduurt het gewoon met de normale Soie d’Alger ;-).

De eerste kleurcombinatie heet Abendhimmel Rose, prachtige, warme rose/rode/paarse tinten die een geheel eigentijdse kerstlap opleveren. Deze versie is met 6 kleuren Soie de Paris geborduurd. Als je voor 16dr stof kiest, heb je aan de 6 klosjes genoeg, anders heb je nog van 1 kleur een extra klosje nodig.

IMG_3871

IMG_3912  IMG_3915

De tweede kleurcombinatie heet Abendhimmel Vintage en is misschien wel mijn favoriet. Ik ben de laatste tijd echt dol op die beige en grijs-naturel tinten. En je ziet wel dat het gelijk een heel ander effect geeft dan de andere kleurcombinatie. De titel Vintage is heel goed gekozen, het heeft echt meer een oude uitstraling. Voor deze versie is Soie Ovale gebruikt,

IMG_3872

IMG_3913 IMG_3916

We bestellen maandag bij Au ver a Soie, dus als we dan je bestelling binnen hebben, kunnen we het garen en eventueel stof naar je toesturen voordat dit nieuwe kerstavontuur begint. Laat ons weten wat je graag zou willen ontvangen, dit zijn de keuzes:

Abendhimmel Rose:

Soie de Paris garen voor 16dr stof  € 24,00

Soie de Paris garen voor 14dr of minder stof € 28,95

Soie d’Alger garen € 21,00

Lapje 35 x 50cm linnen16dr, 14dr, 13dr of 11 dr  € 6,75

Abendhimmel Vintage

Soie de Ovale garen voor 16dr stof € 20,00

Soie de Paris garen voor 14dr of minder stof € 24,20

Soie d’Alger garen € 21,00

Lapje 35 x 50cm linnen16dr, 14dr, 13dr of 11 dr  € 6,75

 

Let op, de patroontjes stonden vorig jaar tot 1 januari op hun blog en zijn daarna weggehaald. Kom je er niet aan toe om dagelijks het motief te borduren, zorg er dan in ieder geval voor dat je het opslaat op je computer, tablet of telefoon.