Dit jaar kun je elke maand genieten van een gratis bloemenmandje van Jeannette Douglas Designs. Ik vind het heel genereus van haar dat ze deze patroontjes gratis ter beschikking stelt. Ze zijn echt geweldig leuk en je kunt ze voor zoveel verschillende doelen borduren. Borduur ze allemaal op 1 lap, of alle 12 apart en maak er kussentjes van. Borduur er 3 op een rij en werk ze af als een pindrum. Of borduur er 2 x 2 en doe ze in een vierkant lijstje. De randjes kun je ook heel goed gebruiken voor een gastendoekje.

 

 

 

 

 

 

 

Je vindt het patroon van de rand en het eerste bloemenmandje hier:

http://www.jeannettedouglas.ca/

Jeannette heeft de mandjes geborduurd met handgeverfde zijde, maar ze heeft ook een lijst met DMC nummers gemaakt. De lijst is voor alle 12 patroontjes, maar je kunt ze natuurlijk ook per maand bestellen. De lijst met alle kleuren garens (handgeverfd en DMC) vind je hier. Hier staat ook gelijk het patroon voor de rand rondom de bloemenmandjes. Het totale borduurwerk wordt 209 x 185 kruisjes. We helpen je graag om een geschikte stof uit te kiezen.

https://tinyurl.com/2p83p8yj

Dit is het eerste patroontje en dat vind je hier.

 

 

 

 

 

 

 

Wil je Jeanette bedanken voor dit geweldige jaarproject, volg haar dan op Facebook en/of Instagram en laat vooral een berichtje achter. Dat kan gewoon in het Nederlands, want Jeannette spreekt nog steeds een beetje Nederlands.

Facebook

Instagram

PS: Jeannette is vandaag jarig, dus laten we haar allemaal feliciteren 🥳🥳🥳