Leer deze zomer hoe je over 1 draadje borduurt!

Misschien heb je ‘m al op facebook voorbij zien komen, dit bijzonder mooie plaatje van een nieuw zomerproject van With Thy Needle & Thread. Ik ben er helemaal weg, die zachte kleuren, een mooi alfabet en als ik het zo bekijk, heel lieve motiefjes. Het project heet Summer Schoolhouse – Lessons in Abecedarian. Het bestaat uit vier patronen, met in totaal 6 verschillende projecten. Het meest bijzondere van dit project is misschien wel dat je alles op 11 draads Lugana borduurt, over 1 draadje. Je kunt dat op de foto al zien.

Lugana is een heel fijne stof om te gebruiken als je over 1 draadje wilt borduren. Het is een gelijkmatig geweven stof en de “gaatjes” zijn wat groter (zeker als je een borduurring of Qsnap gebruikt), waardoor je makkelijk over 1 draadje kunt borduren. En om het helemaal makkelijk te maken, sturen wij bij het eerste deel een uitleg mee over hoe je over 1 draadje moet borduren.

De zes projecten hebben allemaal iets met het thema alfabet te maken en zijn ontworpen om bij elkaar tentoongesteld te worden als een opvallend plaatje van heel kleine handwerkjes. Brenda zelf is heel enthousiast over hoe de projecten zijn afgewerkt.

Summer Schoolhouse WTN&T

De patronen worden verstuurd op 20 juni, 20 juli, 20 augustus en 20 september. Het is voor ons niet zeker te zeggen wanneer we de patronen ontvangen, de Nederlandse douane heeft soms zo haar eigen idee├źn over wanneer ze pakketjes afleveren. Maar…… het garen en de stof zijn al besteld en ik kan niet wachten tot het eerste deel binnen komt. Je kunt je via het bestelformulier opgeven:

www.dehandwerkboetiek.nl/bestellen

We bieden dit project alleen aan als compleet pakket: dat wil zeggen, de 4 patronen, 15 strengetjes handgeverfd garen en de 11 draads stof. De kosten voor het geheel zijn 110 euro (incl. porto). Wij zorgen voor een leuke verrassing bij de eerste aflevering. Zo heb je een hele zomer plezier van een heel leuk project. Het zijn kleine projecten, dus ideaal om ook mee te nemen op vakantie :-). Je kunt je tot 15 juni opgeven, daarna moeten we de bestelling doorgeven aan Brenda.

Ik zou willen dat het al eind juni was zodat ik kon zien hoe het eerste patroon eruit ziet.