Click for the English text here.

 

 

 

 

 

Dorothee en Ute zijn al jaren bekend als het creatieve duo achter Historische Stickmuster. Ze hebben een geheel eigen stijl van ontwerpen en vooral de laatste jaren hebben ze een aantal patronen uitgebracht die echt de wereld veroverd hebben. Hun “Farben” serie kent inmiddels 13 uitvoeringen, waarbij de een nog mooier is dan de ander.

Wat misschien minder bekend is, is dat Dorothee en Ute ook reproducties hebben gemaakt van antieke merklappen. Deze antieke merklappen dienen nu vaak als inspiratie voor hun ontwerpen. Wat ik zo bijzonder aan hun patronen vind, is dat ze variëren van heel modern, denk aan hun Nuancen serie tot meer traditioneel zoals de American Homes.

Zaterdag 13 mei: het programma
We gaan er weer een geweldige dag van maken op zaterdag 13 mei. Het programma van de dag ziet er als volgt uit:
10.00-10.30       ontvangst met koffie/thee en wat lekkers
10.30-12.00        presentatie van Dorothee en Ute over de geschiedenis van merklappen
12.00-12.30        presentatie van het exclusieve patroon
12.30-14.00        lunch
14.00-15.15        workshop groep 1 / winkelbezoek groep 2
15.15-15.45        theepauze
15.45-17.00        workshop groep 2 / winkelbezoek groep 1
17.00-17.15        afsluiting

 

 

 

 

De dag vindt plaats in het Wapen van Drenthe, Heerestraat 1, 9301 AC Roden. Je kunt ook overnachten in het hotel, reserveer dan tijdig een kamer. Als je vermeldt dat je voor de dag van De Handwerk Boetiek komt, krijg je 10% korting. Reserveren doe je direct bij het hotel zelf: 050 501 9192.

Stel je eigen pakket samen
Uiteraard hebben de twee dames voor deze dag weer een prachtige merklap ontworpen. Ik was helemaal overdonderd toen ik de foto zag. Als deelnemer aan deze dag ben jij een van de eersten die dit exclusieve patroon mee naar huis kunt nemen.

Voor deze dag hebben we verschillende opties.

Optie 1 € 160,00:
Je bestelt het pakket met de zijden garens die je nodig hebt voor het patroon. De zijden garens zijn berekend op het borduren op 12,6/14/16 draads stof met 1 draadje zijde. Je krijgt 10% korting op de zijden garens als je de zijde nu bestelt.

Optie 2 € 140,00:
Je bestelt het pakket met de DMC garens die je nodig hebt voor het patroon. De DMC is berekend op het borduren op 11/12,6/14 draads stof met 2 draadjes DMC.

Optie 3 €105,00 :
Je bestelt het pakket zonder garens, je beslist later welke garens je wilt gebruiken. Je krijgt wel de op maat geknipte stof naar keuze bij je pakket.

Naast het exclusieve patroon en je pakket naar keuze, ontvang je ook de materialen voor de workshop die ’s middags wordt gehouden. Verder geniet je van een uitgebreid lunchbuffet en diverse lekkernijen tijdens de dag.

Zelf meenemen
Naast alle materialen die je krijgt in je pakket, is het handig om zelf je borduurbenodigdheden als borduurring, schaartje, loep etc mee te nemen. Houd er rekening mee dat er een beperkt aantal stopcontacten in de zaal is. Bij het pakket van de workshop ’s middags ontvang je 12 draads linnen.

Opgaveformulier
Wij hebben bijzonder veel zin in deze dag en hopen dat we jou daar ook zien. Kopieer de onderstaande tekst in een email naar info@dehandwerkboetiek.nl en vul alles in.

Ja, ik geef me op voor de dag met Dorothee en Ute van Historische Stickmuster:

Naam:
Adres:
Postcode
Plaats:
Telefoon:
Email:

Ik kies voor pakket optie:
o    1
o    2
o    3

Ik wil graag de volgende stof bij mijn pakket:
o    12,6 draads linnen
o    14 draads linnen
o    16 draads linnen

Dieetwensen:
De kosten voor de dag moeten voor 31 maart overgemaakt zijn, daarna vervalt je reservering. Je kunt het bedrag overmaken op giro NL17INGB 0005 228014 ten name van De Handwerk Boetiek in Roden onder vermelding van HSM 13 mei. Je ontvangt een bevestiging van je opgave per mail.

Mocht je voor 2 of meer personen betalen, vermeld dan ook alle namen. Als je betaling binnen is, word je reservering omgezet naar definitieve deelname.

De betaling voor de dag is definitief, mocht je niet aanwezig kunnen zijn op de dag zelf, dan sturen we je het pakket van je keuze inclusief de materialen voor de workshop. Uiteraard kun je ook iemand anders sturen. Geef dat dan wel tijdig aan ons door zodat we eea kunnen aanpassen.