Ineens had onze distributeur ze, de patronen van Artful Offerings. We hadden al een konijntje meegenomen uit Nashville en nu hebben we nog meer dieren in de aanbieding. Deze uil en pinguin passen toch goed bij de overige dieren. Als de ontwerpsters nog een beetje doorgaan, kunnen we straks een complete dierentuin tevoorschijn halen. Ik denk dat deze twee het in een lijstje ook wel heel goed zouden doen. De ijsbeer is nieuw, die hadden we niet in de kerstcatalogus staan en hij is gelijk een van mijn favorieten. Vooral dat rood-wit gestreepte randje vind ik erg leuk. En de sneeuwman past overal bij, wat een vrolijk mannetje is dat.

DP1 DP2

Mr Owl’s Wintergreen Gala €  11,50                     Pinny Penguin’s Heart Of Christmas € 11,50

17-2225   DP3

Peppermint Polar Bear €  11,50                          Sprightly Snowman € 11,50

Heart in Hand Needleart  ontwerpt ieder jaar een kerstmannetje. Het zijn kleinere patroontjes, vandaar de toevoeging “Wee (=klein)”. Ik vond de versie van dit jaar wel heel leuk. Ten eerste op de rode stof, dat geeft toch weer een heel ander effect en verder heeft Cecilia in de jas van de kerstman koninginnesteken verwerkt. Ik vind het er prachtig uitzien, wat een sjieke jas. Je kunt voor de handgeverfde Aztec Red stof van Weeks Dye Works kiezen, of voor de rode Belfast.

DP4

Wee Santa 2017 (met embellishments) € 9,75

Sue Hillis Designs heeft dit jaar een leuke combinatie van borduuraccessoires en kerstpatroontjes gemaakt. Ze heeft ze gewoon op stof geborduurd en dan op een sleetje bevestigd. Wij hebben dat eens goed bekeken en het lijkt ons een heidens karwei om dat voor elkaar te krijgen. Dus borduur ze gewoon fijn op stof en maak er een ornamentje van. Of bevestig het met vliesofix op een houten labeltje. Wil je toch de uitdaging aangaan, de sleetjes hebben we inmiddels ook in de winkel (zijn bruin, je moet ze zelf wit verven) en kosten € 6,95 per stuk.

17-1968

Christmas For The Stitcher € 13,50

Dit wintertafereeltje is van Bent Creek. Een vrolijke menagerie van dieren houdt een sneeuwman gezelschap. Vooral die walrus vind ik bijzonder. Je moet maar op het idee komen. Het kleine konijntje leent zich denk ik ook wel voor een Rico-doosje, dat zou ook heel leuk staan.

DP6

Oodles of Winter € 12,50 met embellishments