We hadden ze al gezien in Nashville en als kerstfan kon ik het niet laten om alvast maar te beginnen met het eerste patroontje. Deze White Christmas serie van Cathy borduur je met een vast palette aan kleuren en steeds op dezelfde stof. Het leukste vind ik, dat ze in een voor mij weer nieuwe vorm worden afgewerkt. Juist die ronde hoekjes maken de ornamentjes zo leuk.

Omdat ik zo gek ben op huisjes, ben ik begonnen met Zink House Row. Ik borduur ze met de garens die op het patroon staan op Belfast 233. En ik heb het setje met vilten bolletjes en baker’s twin voor mezelf apart gelegd, zodat we die kunnen gebruiken. Zo’n zachtgroen vilten bolletje bovenop het ornamentje maakt het helemaal af.

Zink House Row is inmiddels af en ik ben nu bezig met Tree Farm. Heerlijk om zo alvast een stapel nieuwe ornamentjes te borduren voor de kerst. Juist deze hoge, stolpachtige patroontjes vind ik echt prachtig. Mijn absolute favoriet tot nu toe is Christmas Eve. Dat kerkje bovenop een taartstandaard is echt iets voor mij.

De patroontjes kosten € 6,95 per stuk en er zijn in totaal 9 ornamentjes. We hebben nog een paar setjes met de 9 vilten bolletjes en het baker’s twine voor de afwerking, zo’n setje kost € 10,50. Cathy heeft heel handig een tutorial op haar website staan om je te helpen met het inelkaar zetten van de ornamentjes.

WHITE CHRISTMAS – FINISHING TEMPLATES

En nu maar ongeduldig wachten tot de laatste 3 ornamentjes uitkomen ;-).

 

Zink House Row                                                          Tree Farm

Cut & Carry                                                               Noel

 

Christmas Eve                                                          Luminaria Lane