Misschien heb je ‘m al gezien tijdens de Flosstube video’s van Brenda and The Serial Starter (Laura), de nieuwe versie van het Ultimate Sampler Motif Source Book van Brenda Keys, Het is een geweldig boek voor iedereen die zelf graag merklappen samen stelt of die wel eens iets wil veranderen aan een patroon. Het boek bevat meer dan 70 pagina’s met motieven van bloemen, huizen, mensen, dieren, randjes en nog veel meer. Pagina na pagina vol inspiratie voor je eigen merklap, een geboortelapje, een herinneringsmerklap of om gewoon een motiefje te borduren voor een kaartje of schaarhangertje.


Ultimate Sampler Motifs Source Book € 23,95

Het boek is een heruitgave van een dunnere versie van dit motievenboek. Toen ik de voorkant zag, bedacht ik me ineens, dat hij bij mij in de boekenkast stond. Triomfantelijk zei ik tegen mijn moeder dat ik eigenlijk wel zeker wist dat ik het boek al had. Ik naar boven en zie daar, op de boekenkast de 1999 versie van dit boek. Dus ik neem het boek mee naar beneden en laat het aan mijn moeder zien. “Weet je”, zegt mijn moeder, “het komt me heel bekend voor, volgens mij heb ik ook zo’n boek.”

We slaan het boek open en zien op de eerste pagina dat het dus helemaal niet mijn boek is, maar dat van mijn moeder. Waarschijnlijk een keer door mij geleend om iets te vervangen in een patroon en dus overduidelijk niet netjes teruggebracht. Het “oude” boek is slechts 24 pagina’s maar dat vonden we al prachtig. Kun je bedenken wat er in meer dan 70 pagina’s staat.
 

Je hebt nu de gelegenheid om het alvast te bestellen voor € 23,95, als je het boek voor as. maandag 15 februari 20.00 uur bestelt. Ik vind het echt een aanwinst voor je boekenkast, een geweldig referentieboek dat nog heel vaak van pas komt. Je vindt het boek hier op de website:

We gaan komende week de boeken bestellen, dus als je er zeker van wilt zijn dat je een exemplaar ontvangt, laat het me dan weten. Ik ben echt reuzebenieuwd en ga er zelf ook een aanschaffen zodat ik de volgende keer met recht kan zeggen dat ik een exemplaar in mijn boekenkast heb staan. En als mijn moeder dan op zoek is naar een motief dat niet in haar exemplaar staat, dan mag ze die van mij wel lenen.