We hebben ze binnen, de twee nieuwe patronen van de Farben-serie van Historische Stickmuster. En ik kan je zeggen, ik ben helemaal verliefd op Farben des Wassers. Wat een geweldige kleuren en vooral wat een prachtig patroon. Ik vind de zeegroene en -blauwe tinten echt prachtig en dan met een beetje grijs erdoorheen. Zucht, wat kan je je toch helemaal verliezen in een patroon. Ik weet niet of ik zelf ook zwart zou gebruiken, waarschijnlijk vervang ik die door een donkergrijze kleur.

Je kunt elk blokje ook weer apart borduren, of borduur er 4 voor een speldenkussentje. Het is denk ik wel even goed opletten met de motieven die van het ene blok in het andere overlopen, maar ja, eigenlijk moet je bij borduren altijd goed opletten ?.

Speciaal voor deze Farben hebben we ook een zijden garenpakketje klaarliggen. Daar zit wel de zwarte kleur bij, dus als je die liever om wilt wisselen voor donkergrijs, zet het dan even in het opmerkingenveld.

 

 

 

 

 

 

 

Farben des Wassers € 14,75                              Zijden garen voor Farben des Wassers € 38,50

Na Venetië en Kopenhagen is er nu ook een Farben Sienas, in prachtige okertinten met blauw die zo goed passen bij deze stad in Toscane. Ik ben her heel lang geleden geweest (met een fietsvakantie, dat is een verhaal op zich) en de stad heeft een geweldige indruk op me gemaakt. De elegantie van de stad vind je terig in het patroon. Of ik het woord Broderie zou borduren weet ik niet, maar je kunt dat ook mooi gebruiken voor je eigen initialen. Een garenpakketje stellen we met plezier voor je samen.

 

 

 

 

 

 

 

Farben Sienas € 14,75

Uiteraard hebben we ook weer onze voorraad Farben Kopenhagens en Farben Venedigs weer aangevuld. De kleuren van Farben Kopenhagens spreken mij erg aan. Vooral het roze in het patroon vind ik mooi. Misschien moet ik toch maar kijken of ik niet een paar blokjes kan gaan borduren voor een speldenkussentje.

 

 

 

 

 

 

 

Farben Kopenhagens € 14,75

En tot slot het patroon waar het allemaal mee begon en waar al heel veel van jullie mee bezig zijn, Farben Venedigs. Het blijft zo’n mooi patroon. Juist door het volborduren van de blokken krijg je een prachtig effect.

 

 

 

 

 

 

 

Farben Venedigs € 14,75