08-05-2019: Dit patroon is inmiddels uitverkocht en wij kunnen het niet meer bestellen. De kaarten zijn nog steeds leverbaar.

Net als vorig jaar, Heeft Nicola ook in 2019 weer een gelimiteerde reproductiemerklap uitgebracht. Lucy Navier borduurde deze merklap in 1818 en het is een prachtig exemplaar.

Dit is de beschrijving die Nicola geeft over deze merklap: “Deze opvallende merklap met motieven, is geborduurd in de Regency periode (1811-1820), een periode waarin romantie, elegantie, high society, kunst en literatuur floreerden. De merklap is geborduurd met 26 glorieuze kleuren zijde op linnen. De gebruikte steken zijn kruissteekjes over 1 en 2 draadjes, halve kruisjes over 1 draadje, platsteken, kettingsteek, Spaanse oogjes, Franse knoopjes en long bullion steken.

Zoals gebruikelijk, legt Nicola al deze steken uit met heel duidelijke tekeningen, zodat je weet wat je moet doen. En het is altijd handig om een lapje linnen te hebben waar je even op kunt proefdraaien.

Het nieuwe patroon kost € 38,95 en je kunt het hier in de webshop bestellen. Wees er snel bij want we hebben een beperkt aantal patronen beschikbaar en als ze op zijn, kunnen we geen nieuwe bestellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denk je nu, dat wordt mij toch een beetje een te grote merklap, dan kun je ook een van de prachtige kaarten van Lucy Navier bestellen. Op de achterkant staat het patroon van de bloemenmand aan de rechterkant van de merklap. Dat is alleen al een plaatje om te borduren. De kaarten staan ook in de webshop en kosten € 2,95 per stuk. Je vindt ze hier.