Shepherd’s Bush brengt elk jaar een nieuw patroon uit voor een kerstsok. Die kerstsokken zijn inmiddels legendarisch geworden. De originele sokken zijn geborduurd op 8 draads stof met perle 5, maar ik heb ontdekt dat als je ze op 10 draads stof borduurt met gewone borduurzijde, ze net zo leuk zijn. Hieronder zie je een selectie van mijn favoriete patronen.

Allereerst natuurlijk de allernieuwste 2016 kerstsok, Roma. Ik vind het weer een plaatje. Heb je al goed gekeken naar het poppetje, er zitten bloemetjes in de jas en schaapjes in haar jurk.

sb_roma-stocking sb_jeffrey-stocking
Roma stocking € 10,50                                                         Jeffrey Stocking € 6,95

Wat ik zo leuk vind, is dat de damessokken ook echt damesachtig zijn, en die voor de heren zijn een stuk stoerder.

sb_brett-stocking sb_jillian-stocking
Brett Stocking € 9,25                                                     Jillian Stocking € 9,25

Teri’s kerstsok heb ik lang geleden voor mezelf geborduurd. En elk jaar haal ik ‘m tevoorschijn en hangt ie eerst in de winkel en dan op kerstavond verhuisd de sok naar mijn woonkamer. Het eerste jaar dat we de kerstsokken (ik heb er ook een voor Miss Murphy geborduurd)  in de winkel hadden hangen, maakte ik tijdens de kerstworkshop het grapje dat het leuk zou zijn als iemand er een cadeautje in zou doen. Wie schetst mijn verbazing dat toen we in februari (!), toen we voor Zwolle gingen inpakken, ik de sok van de schoorsteenmantel haalde en ‘m wel heel zwaar vond. Het bleek dat een lieve klant in elke sok een chococladeletter voor mijn moeder en mij had gestopt. De chocolade smaakte in februari ook nog prima, zeker als je dan 5 dagen op een beurs staat. Tot op de dag van vandaag weet ik niet wie het gedaan heeft, maar bij deze, heel hartelijk bedankt!

sb_sadie-stocking sb_teri-stocking
Sadie Stocking € 6,95                                                                       Teri Stocking € 6,95

Mocht je je nu afvragen hoe het komt dat de sokken verschillende prijzen hebben, dat komt omdat sommige patronen al heel oud zijn. Teri’s stocking is geloof ik van midden jaren negentig en toen waren de printkosten gewoon een stuk lager.

Bij de kerstsokken kun je ook een pakketje met bedels, knoopjes en andere versieringen kopen. Deze pakketjes hebben we niet op voorraad, maar kunnen we wel bestellen. Ik heb voor mijn sok gewoon mijn eigen bedeltjesdoos gebruikt en elk bedeltje heeft een apart verhaal.

sb_roma-embellisments
Dit is het pakketje bijvoorbeeld voor Roma Stocking. Het pakketje kost € 22,50

Hieronder drie oudere patroontjes die ik nog steeds prachtig vind. Het zijn kleine werkjes met allerlei speciale steken. Echt iets om deze steken uit te proberen en dan ook nog een mooi borduurwerkje te hebben.

sb_juniper-pine-en-mistletoe-1 sb_juniper-pine-en-mistletoe-2 sb_juniper-pine-en-mistletoe-3
Juniper, Pine en Mistletoe (3 kaartjes) € 8,00