De kerstpatroontje van Nikki en Diane zijn een beetje laat dit jaar, maar zo bijzonder leuk, dat ik er gelijk wel aan wil beginnen. Dat is misschien wel een van de grootste verleidingen als je zelf een borduurwinkel hebt, dan zou je het liefste met 10 projecten tegelijk aan de slag gaan.

De rendiertjes op Merry Chrsistmas My Deer kijken me in ieder geval vragend aan en willen heel graag geborduurd worden :-). De stippelstof is mooie achtergrond voor dit patroontje en houd je niet zo van Engels teksten, dan kun je het gewoon weglaten en schuif je het hulstrandje een eindje op. Wil je liever sneeuwmannetjes borduren, dan kun je aan de slag met Snowmen. Ik vind het wel een heel lief quartet, je kunt ze ook afzonderlijk borduren (met of zonder die boom en een paar sneeuwvlokken erbij) en er dan een ornamentje van maken.

CCNmerrychristmas

Merry Christmas My Deer € 9,25

CCNsnowmen

Snowmen € 9,25

Diane heeft een nieuw huizenpatroon ontworpen voor de kerst en het heet heel toepasselijk drie besneeuwde heuvels. Ik vind het een heel bruikbaar patroon, die afzonderlijke huisjes als ornamentjes zie ik wel zitten, net als die kerststermotieven bij het alfabet. Er zijn een aantal overlopende garens gebruikt, die geven net nog even wat meer diepte dan een effen kleurtje. Maar voor de sneeuw zou ik wel gewoon wit van Venus gebruiken. In mijn beleving moet sneeuw wit zijn, niet zo’n vies prutje dat er al dagen heeft gelegen.

LHN3snowyhills

3 Snowy Hills € 9,25

LHN-snowywinter

Snowy Winter € 6,95