Al een tijdje wist ik dat er een heel bijzonder boek aan zat te komen van Julia Line, de ontwerpster van Long Dog. De voorkant beloofde in ieder geval al veel.

Net voor de kerst hadden we de eerste boeken binnen, en het boek heeft helemaal waargemaakt wat het beloofde. Het boek bevat maar het liefst 10 merklappen die je voor de prijs van 1 patroon kunt kopen, het boek kost namelijk 21 euro.  De merklappen zijn voor een groot deel geïnspireerd op oude Nederlandse merklappen: zo vind je er een “Groningse” merklap in en XX.

Als je het boek openslaat, heb je aan de rechterkant de foto’s met tekst en links een map waar alle patronen in zitten. Die patronen zijn zo mooi uitgegeven, dat je ze bijna zou inlijsten.

Mijn persoonlijke favoriet is denk ik de Quaker merklap, misschien ook wel door de kleurtjes die zijn gebruikt. De combinatie van rose/rode tinten vind ik prachtig. Niet traditionele Quaker kleuren, maar wel erg mooi.

Dit boek is een goed voorbeeld van iets dat je beter persoonlijk kunt ophalen in de winkel of op de beurs in Zwolle. Dus als je het boek graag wilt hebben, laat het ons dan weten. We bestellen binnenkort weer in Frankrijk en kunnen er dan voor zorgen dat je het in Zwolle op kunt halen.

En dan nu de foto’s:

 

En tot slot een van de patroonbladen: