Dit blog is bijzonder leuk om bij te houden en ik vind het echt geweldig om te zien dat het zo veel gelezen wordt door jullie. En ik geniet van alle reacties die jullie plaatsen. Dat het opvalt dat dit blog veel gelezen wordt, blijkt wel uit het onderstaande plaatje. De dag na het plaatsen van het berichtje over de nieuwe Franse boeken, stond het Handwerk Boetiek blog bij de meest populaire berichten van Nederlandse wordpress blogs. En dat is wel een bedankje waard richting onze trouwe lezers.

En naar aanleiding van het vorige berichtje, Roelien vroeg zich af of Threadworx garen hetzelfde is als het mulit-color garen van Venne Colcotton. Het zijn allebei katoenen garens, maar Threadworx garen wordt met de hand geverfd en Venne Colcotton garen wordt machinaal geverfd. Het kleurverloop van de garens is daardoor anders. Bij Threadworx heb je ongelijke lengtes in bepaalde kleuren (dus bijvoorbeel 8cm groen, 10cm blauw en 7cm roze) en bij Venne Colcotton heb je steeds eenzelfde afmeting garen in dezelfde kleur (dus bijvoorbeeld 15cm groen, 15cm blauw en 15cm roze).

We hebben inmiddels in de winkel nog wat nieuwe kleurtjes van het Venne Colcotton garen binnen, volgende week zal ik die op de foto zetten. Het is echt geweldig garen om mee te borduren en voor 2,25 euro per klosje van 140m is het een bijzonder leuk geprijsd garen. Ter vergelijking een streng Threadworx garen bevat 110 meter garen en kost 4,50 euro. Voor een handgeverfd garen heb je hiermee echt waar voor je geld. Verder zijn er in Threadworx garen 221 kleuren en in het multi-color garen van Venne Colcotton zijn er 39 kleuren.