De laatste tijd zie je regelmatig het gebruik van bandjes en kantjes bij de afwerking van borduurwerk. Het geeft net even dat speciale tintje aan je borduurwerkje. Hieronder een paar foto’s ter inspiratie:

     

Vooral de combinatie van rood met ecru, wit of beige is erg populair en zie je veel terug op bijvoorbeeld Franse weblogs. De kleuren passen prima bij naturelkleurig linnen en daar dan met rood, wit of beige op borduren. En heb je een bandje dat een witte ondergrond heeft en je wilt het liever wat donkerder hebben? Geen nood, leg het gewoon even in de thee en het kleurt bij.

Inmiddels hebben we in de winkel een leuk assortiment aan bandjes en kantjes. Ze gaan per meter en de prijzen heb ik eronder gezet.

Bovenste rij:

Beige met witte hartjes € 1,75 per meter, Beige met witte V € 1,75 per meter

Onderste rij, van links naar rechts:

Beige/wit schuine strepen € 4,95 per meter, Beige ricrac € 2,95 per meter, Beige/wit blaadjes € 4,95 per meter

Van links naar rechts:

Beige met rode schuine strepen € 4,95 per meter, Brede rode ricrac € 2,95 per meter, Beige met rode V uiteinde € 1,75 per meter.

  

Dan hebben we sinds kort weer het 1meter centimeter band binnen. Je kunt ‘m als centimeter gebruiken, want hij “klopt” helemaal. Of als versiering langs een kussentje. Het band kost € 2,50 per meter.

En tot slot hebben we deze bandjes, ze kosten allemaal € 1,75 per meter:

wit met rode bloemetjes, wit met beige bloemetjes, wit met rode hartjes, wit met beige hartjes.

We krijgen nog andere bandjes binnen, die we in Keulen hebben besteld. En ik kan alvast verklappen, dat die ook errrrug mooi zijn :).