Dat ik gek op huisjes ben is wel bekend. Ik heb dan ook vol spanning gewacht op de onthulling van het American Homes patroon van Historische Stickmuster. Het leek me gelijk al een patroon dat precies iets voor mij is. En niet onbelangrijk voor deze dame: er zitten “slechts” 12 kleuren in.

 

 

 

 

 

 

 

American Homes € 15,00

Dat betekent in ieder geval voor mij dat het veel beter te doen is. Normaal gesproken begin ik niet zomaar aan een voor mijn doen groot patroon, maar dit kon ik toch echt niet laten. We hebben zaterdag de patronen in huis gekregen en zondagavond ben ik begonnen.

 

 

 

 

 

 

Zoals je ziet is er een klein begin. Ik heb er zo’n plezier in. In mijn haast om te beginnen heb ik mijn garens nog niet keurig op garendruppels gedaan. En ik heb de buitenste rand met halve kruisjes geborduurd en dan het 10e kruisje afgemaakt. Zo kan ik gelijk zien of ik goed uitkom met het patroon.

Ik heb voor 14 draads Edinburg antiek wit gekozen, zodat het echt prettig voor mij is om te borduren. Ik heb nog een paar projecten op 16 draads stof onderweg en ik merk dat ik daar toch wat meer moeite voor moet doen. Met zo’n groot project is het prettiger om stof te hebben waar je moeiteloos op kunt borduren. En die paar centimeter verschil gaat niemand zien ;-).

Het patroon zelf is prachtig uitgevoerd, het bestaat uit 20 pagina’s, allemaal geprint op glad, stevig papier. Onderaan de bladzijde kun je precies zien wat de volgorde van de pagina’s is. En Dorothee en Ute zijn zo aardig geweest om een compleet alfabet en nummers bij te sluiten, zodat je de tekst zelf aan kunt passen.

Het patroon staat inmiddels met de zijden garenpakketten in de webshop. Mocht je ook stof willen hebben, vermeld dat dan in het opmerkingenveld en geef dan gelijk aan hoeveel draads stof je wilt hebben.

 

 

 

 

 

 

 

Zijden garenpakket 16 draads stof

Zijden garenpakket 12,6/14 draads stof

 

Mijn plan is om door de weeks te blijven borduren aan een WIP en dan in het weekend te borduren aan mijn American Homes. Ik houd jullie op de hoogte van mijn vorderingen.