Corinne heeft weer een stel ontzettend leuke kerstpatroontjes uitgebracht. En het lijkt bijna een soort trend te worden, ook in haar patronen zie je heel veel dieren terugkomen. Ik vind het helemaal prima, van mij mogen ze op bezoek komen 😉 .

Hieronder zie je de 3 patronen met allemaal ornamentjes voor je kerstboom. Van nummer 1 kun je de modellen in de winkel zien, die zijn toch leuk geworden. Je kunt ze op allerlei manieren afwerken, van kussentje tot labeltje.

TR1

Ornament 1 € 11,50

Nummer 2 heeft wat minder dieren, maar dat schaapje dat de kerstkar trekt is wel een van mijn favorieten. En wie wil er nu niet in zo’n paddestoelhuisje wonen?

TR2

Ornament 2 € 11,50

En nummer 3 heeft alleen maar dieren, zucht, dat vosje en het konijn zijn geloof ik mijn favorieten. Maar die ijsbeer met trui en sjaal, zucht, die is toch ook wel heel leuk. En wat een leuk idee om de kussentjes zo over de rand van een mandje te hangen.

TR3

Ornament 3 € 11,50

Ronde patronen zie je niet zo vaak, deze is wel weer heel leuk. Ik denk dat ik ergens wat gouddraad zou toevoegen, dat geeft het voor mij nog net wat meer een kerstuitstraling. En ik heb al een idee voor de afwerking. Paulette van Plum Street Samplers heeft een aantal ronde patronen afgewerkt in een cakeblik. Van die zwarte, lage blikken, met zo’n mooi randje. Je kunt ze bij Dille en Kamille kopen. Dat lijkt me nu echt een originele manier van afwerken. Nu nog even een bakblik tijd vinden ;-).

TR4  TR5

Esprit noël 1 € 11,50

Misschien niet helemaal kerst, maar wel helemaal in stijl met het bakblik, is dit patroon van muisjes die zich te goed doen aan een High Tea. Heerlijk snoepen van allerlei lekkers, en ondertussen thee drinken uit schattige theekopjes.

TR6

Souris Gourmandises € 11,50

De liefhebbers van Halloween én kerst worden bij dit patroon op hun wenken bediend. Deze langwerpige kussentjes kun je ook goed gebruiken als een soort schellekoord, en aan zo’n leuk hangertje van Rico bevestigen (zie pagina 32).  Je zou bijna het Halloween patroontje aan de ene kant borduren en het kerstpatroontje aan de andere kant.

Persoonlijk zou ik het heksje en de kerstman nog oogjes geven, dat geeft toch net wat meer uitdrukking. Een klein stiksteekje, diagonaal over 1 stofdraadje doet al wonderen.

TR7

Histoire de bobines automne/noël € 11,50

Tot slot hebben we deze Sinterklaas. Wat een schattig patroontje, met de mistletoe boven Sinterklaas, een hulppaardje met pakjes en sterretjes. Daar zou ik er wel een paar met gouddraad borduren. Ik heb daar echt wat mee, zo’n kerstpatroontje wordt zoveel spannender als er wat glitterdraad in verwerkt is ;-).

TR8

Saint Nikolas € 11,50