Met alle nieuwe linnens die we hebben binnen gekregen, zou ik bijna vergeten dat we eindelijk, na heel lang wachten, ook een nieuwe aida stof in de winkel hebben. En dat leek mij gelijk een goede gelegenheid om te laten zien wat we aan 7 en 8 bosjes/cm aida hebben. 

Onze nieuwste telg is de 8 bosjes/cm aida in de kleur naturel, tweede van boven. Je kunt ‘m vergelijken met kleur 53 van de Zweigart linnens. Heel geschikt voor alles waar lichte kleuren in gebruikt wordt.

Dan hebben we de kleur nougat in 8 bosjes/cm (ligt boven de zwarte aida), het is een wat aparte kleur, maar vooral heel geschikt voor het borduren van patronen die je in een kleur kunt borduren. Mooi ton-sur-ton of juist met een afstekende kleur.

Natuurlijk hebben we ook ivoor en creme in 8 bosjes/cm. En die kun je natuurlijk voor bijna alles gebruiken.

Dan gaan we over naar de 7 bosjes/cm. Ook hier heb je weer de keuze uit een aantal kleuren. Mijn favoriet is de beige/naturel gekleurde aida, die ligt bovenop. Ik zou zeggen, je kunt bijna alle patronen van Little House Needleworks of van Country Cottage Needleworks hier op borduren. Of de patronen van Linda Myers. Alles wat een beetje oud en rustiek aan doet, is geschikt voor deze stof.

Verder hebben we ook kerstrood, donkerblauw en zwart in 7 bosjes/cm. Voor, zoals de kleur al doet vermoeden, kerstmotiefjes of wintertafereeltjes of om bijvoorbeeld Cirque des Cercles van Ink Circles op te borduren.

En mocht je op zoek zijn naar neutrale tinten, we hebben 7 bosjes/cm aida ook in ivoor en creme :).

Naast deze aida’s, hebben we ook aida stof in ivoor of creme in 6,3 bosjes/cm, 5,5 bosjes/cm en we hebben zelfs creme aida in 3 bosjes/cm.