Bedankt voor alle reacties gisteren op de 12 dagen van kerstmis, ik heb er veel zin in en vind het bijzonder leuk om te zien dat jullie er net zo over denken. Het kadootje van gisteren is een klein pakketje van een gratis kerstpatroontje. De winnares is:

nr. 18 Nardy

Nardy, ik heb je al een mail gestuurd om de informatie op te vragen, ik hoop dat de door jouw gekozen ontvanger dit pakketje nog net voor kerst af kan hebben. En voor alle anderen, reageer vandaag weer op dit berichtje en je hebt weer een nieuwe kans om mee te doen.

Voor de dames met een poes, ik heb nog nooit gemerkt dat Miss Murphy uit de weckflessen drinkt. Dat komt denk ik, omdat de cranberries echt naar boven komen drijven en het water dus niet bereikbaar is. Ik vul de fles tot ongeveer 5cm van de rand en ze kan er dus ook niet goed bij. Verder kun je inderdaad gewone waxinelichtjes gebruiken, drijfkaarsjes kunnen vast ook maar is niet noodzakelijk, door de cranberries blijven de waxinelichtjes ook gewoon drijven.

Vandaag heb ik een recept voor jullie van kerstkoekjes die ik ieder jaar maak. Ik ben er zelf dol op, havermout als pap is niet aan mij besteed, maar havermout in bakrecepten is een van mijn favoriete ingrediënten.

Cranberry – havermout koekjes

Cranberry Oatmeal Cookies

Ingrediënten (voor 15-20 koekjes):

  • 115 gram boter
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 100 gram witte basterd suiker
  • 1 groot ei
  • 100 gram bloem
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • beetje nootmuskaat
  • 125 gram havermout
  • 100-125 gr gedroogde cranberries (ik koop ze bij de Lidl, staan bij de nootjes in een zak)

Bereiding:

1. verwarm de oven voor op 170 graden.

2. meng de bloem, zout, bakpoeder in een kleine mengkom en zet apart.

3. in een grotere beslagkom mix de boter en suikers een paar minuten en voeg het ei toe. Mix totdat je een luchtige substantie hebt.

4. voeg het bloemmengsel toe en roer het goed door elkaar.

5. voeg tot slot de havermout en cranberries toe en meng alles goed.

6. leg een anti-aanbakmat op je bakplaat of smeer ‘m in met boter.

7. maak balletjes van het deeg, ongeveer ter grootte van een gehaktballetje.

8. houd voldoende ruimte tussen de balletjes als je ze op de bakplaat legt en druk ze plat met je hand.

9. bak de koekjes 18-20 minuten totdat ze net bruin beginnen te worden.

10. haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen (ze garen nog een beetje na).

11. maak een kop koffie/pot thee en geniet van je koekjes.

Welke koekjes bakken jullie het liefste?