Het is misschien wel het  meest opwindende nieuws van dit jaar op borduurgebied, er komen 35 nieuwe kleuren van DMC bij. Dat brengt de totale collectie op 500 kleuren. En achter deze nieuwe kleuren zit een heel goed en bijzonder verhaal. Deze week ga ik jullie er alles over vertellen, ik ben zelf zo blij met deze ontwikkeling. En de nieuwe kleuren zijn echt prachtig. Nee, ik heb ze nog niet in het echt gezien, maar de plaatjes maken me helemaal enthousiast.

DMC had verschillende redenen om de nieuwe kleuren te ontwikkelen. Zo is onze smaak op het gebied van kleur de laatste jaren veranderd, dat zie je dus ook terug in de nieuwe kleuren. DMC heeft geluisterd naar haar klanten en omdat het borduren ook steeds veranderd, waren er nieuwe kleuren nodig. En ze willen graag een kleurenpalette hebben dat universeel is, maar ook bij de tijd. Tot slot vindt DMC het belangrijk dat zij wereldleider blijven en als enige 500 verschillende kleuren kunnen aanbieden.

Hoe zijn die nieuwe kleuren tot stand gekomen? DMC heeft gekeken naar de kleurontwikkeling op bijvoorbeeld het gebied van interieur en architectuur. Er was behoefte aan kleuren die neutraal waren zoals grijs en bruin. Hieronder zie je een deel van de inspiratie en welke kleuren daar uit zijn gekomen. Je realiseert het je niet zo, maar in de hele lijn van 465 kleuren, heb je inderdaad deze kleuren niet. Dat betekent dat je nu veel gemakkelijker bijvoorbeeld kussen kunt borduren die passen bij je interieur. Of een mooi ton-sur-ton borduurwerkje.

DMC1

DMCbruin

Een andere inspiratiebron was de natuur. Er ontbraken roze, gele, groene en paarse kleuren. De onderstaande nieuwe kleuren zijn volgens mij ideaal voor o.a. reproductiemerklappen. De kleuren zijn net wat minder fel dan de huidige collectie en het geeft een prachtig oud effect. Of voor de meer primitieve patronen van o.a. With Thy Needle & Thread, patronen van Kathy Barrick en Pineberry Lane.

DMC2

In de lila/roze/steenrode kleuren komen de onderstaande 8 kleuren erbij. Ik vind ze eigenlijk allemaal prachtig. De lilakleuren passen veel beter bij lavendel dan de huidge collectie. Prachtige “bestorven” kleuren die je voor bloemen kunt gebruiken maar ook heel goed voor bijvoorbeeld een letterlap. En dan met een wat donkerder kleur wat accenten toevoegen. Bij de steenrode kleuren moest ik gelijk denken aan onze Rose Quaker Sampler van Wiehenburg. Daar zouden deze kleuren prima in passen.

DMC3

Tot slot vond DMC dat er nog dieppaarse en donkere fuchsiakleuren ontbraken. Nu ben ik helemaal niet zo van het paars, maar deze kleuren spreken me enorm aan. Het lijkt alsof DMC ervoor gekozen heeft om meer “bedekte” kleuren te ontwikkelen, wel donkere kleuren, maar met een zachtere ondertoon. Waardoor er echt kleuren bij zijn gekomen die je in de huidige collectie niet vindt. De paarstinten hieronder kun je goed combineren met de lilatinten van het plaatje hierboven. Moet je eens bedenken hoeveel meer diepte je lavendelpatroontje dan krijgt. En voor de fuchsiatinten zie ik vooral gebreide kledingstukken voor me, geborduurde truien, sjaals, wantjes etc. Maar ook prachtige heldere kleuren voor bloemen.

DMC4

Hieronder zie je alle nieuwe kleuren nog eens in een plaatje bij elkaar. Mijn vingers jeuken echt om er mee te gaan spelen. Het is nog even wachten, de kleurtjes komen in oktober uit. Morgen kun je meer lezen over hoe DMC de introductie van deze kleuren viert.

DMC