Thee met Susan en Sibbel blog

02-08-2015: Lieve dames, we hebben al zoveel aanmeldingen dat de ruimte voor de workshop vol is. Inschrijven is dus niet meer mogelijk.

Twee weken geleden kreeg ik zomaar een berichtje via facebook: Hoe ver zit jij van Amsterdam? Groeten, Susan. Mijn hart sloeg een keertje over, zou dit betekenen wat ik hoopte dat ze bedoelde? En ja hoor, Susan is eind augustus in Nederland en wilde heel graag naar de winkel komen. Diverse mailtjes heen en weer leverden een programma op voor 28 augustus. Ik kneep mezelf maar eens in de arm, het zou echt gebeuren, de Susan Greening Davis komt naar mijn winkel en gaat een workshop geven.

Nu zal Susan niet bij iedereen even bekend zijn. Lang, lang geleden had Susan een borduurwinkel, ergens op het platteland van de VS. Ze was zo succesvol dat ze zelfs een tweede winkel opende in een nabijgelegen plaats. Susan was haar tijd ver vooruit en deed al aan reclame maken en marketing voordat iemand in de borduurwereld daar echt van had gehoord. In 2001 werd Susan door DMC uitgeroepen tot International Teacher of the Year, een heel bijzondere eer.

Nadat ze haar winkels had verkocht, is Susan gaan reizen, ontwerpen en lesgeven. Inmiddels heeft ze overal in de VS en in diverse landen buiten de VS al les gegeven. Ze ontwerpt al haar lesprojecten zelf en borduurt haar creaties zelf, zoals ze in haar hoofd zitten, uit haar hart komen en vervolgens door de naald geborduurd worden. Ze is beroemd om haar manier van afwerken van allerlei projecten.

Toen ik begin 2000 naar de beurs in Nashville ging, vond ik het geweldig dat ik workshops van haar kon volgen. Ze heeft me heel veel geleerd over borduren en over hoe je een winkel runt. Ieder jaar zien we elkaar weer in Nashville en praten we even bij. En nu komt Susan dus naar De Handwerk Boetiek, ik ben er nog steeds een beetje beduusd van. Op vrijdag 28 augustus is het zover, dan kun je Susan ontmoeten in de winkel en een korte workshop volgen.

De workshop staat in het teken van het boek “A Journey with Sibbel” dat Susan op de beurs in Nashville heeft uitgebracht. Het boek is gebaseerd op een antieke merklap die Susan kocht in België, samen met haar borduurvriendin Sally Criswell. Ze moesten de lap uit de lijst halen om ‘m te kunnen vervoeren naar de VS. En kwamen er toen achter dat Sibbel geen nette borduurster was. Ze hebben allerlei motiefjes van de merklap uitgewerkt en die op verschillende kleurtjes band van Vaupel & Heilenbeck geborduurd. De stukjes hebben ze aan elkaar gezet waardoor het lijkt op een kleine souvenir de ma jeunesse. In het boek vind je allerlei suggesties voor de afwerking. Meer foto’s kun je op ons facebook berichtje zien, klik daarvoor hier.

Hoewel het werkelijke project een verrassing is, kan ik je wel vertellen dat het bestaat uit een antieke garenklos, vilt, band en overlopend garen. We maken er een gezellige middag van, waarop Susan veel verteld over haar reizen, haar merklappen en het project zelf uiteraard. Susan spreekt geen Nederlands, maar we zorgen ervoor dat er genoeg “vertaalsters” aanwezig zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:

14.00-14.30 welkom en kennismaking
14.30-16.00 workshop
16.00-17.00 vragen, boek signeren, afsluiting
Tijdens deze middag kun je genieten van een Drentse high tea. De kosten voor de middag inclusief de workshop zijn € 25,00. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Wij kijken er echt naar uit, wat een geweldige manier om de zomer af te sluiten.