De gelukkige winnares van gisteren is:

nr. 41 Marina

De prijs van gisteren is een kaartje van mijn favoriete gouddraad (petite treasure braind van Rainbow Gallery) en een lapje stof om  het op uit te proberen. Marina, laat me maar weten waar ik het naar toe kan sturen.

Nu de kerstdagen steeds dichterbij komen, wordt het tijd om na te denken over het menu. Wij gaan dit jaar bij mijn ouders eten, dus ik heb het makkelijk ;-). Twee jaar geleden heb ik het kerstdiner voor onze familie gekookt en dan mag een lekkere cranberry saus niet ontbreken. Het heeft even geduurd voor ik een goed recept had, maar dit recept is echt een blijver.

Easy Homemade Cranberry Sauce

Ingrediënten:

1 zak verse cranberries 340 gr

2-3 beetje zure appels

50gr basterdsuiker (ik vind de lichtbruine het lekkerste)

200 ml water

2 eetlepels citroensap

1/2 theelepel kaneel

1/2 theelepel gemalen kruidnagels

Werkwijze:

1. Verwijder lelijke, witte of verdroogde cranberries.

2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes.

3. Doe de cranberries met het water, stukjes appel en citrroensap in een pan en breng aan de kook.

4. Voeg het kaneel en de kruidnagels toe en de suiker en roer goed door.

5. Laat het hele mengsel ongeveer 15-20 minuten zachtjes doorkoken, kijk uit, want de cranberries “ontploffen” een beetje. Deksel op de pan dus.

6. Proef de saus, als die nog te zuur is, voeg dan eetlepel voor eetlepel suiker toe tot het de juiste smaak heeft. Maak de saus vooral niet te zoet.

Ik laat vervolgens de saus een beetje afkoelen en maak er dan met de staafmixer een gladde saus van.

Welk gerecht moet bij jullie beslist op tafel staan tijdens het kerstdiner?