We hebben weer twee winnaressen, die mogen zeggen wie de prijs van gisteren mag ontvangen. Het zijn twee halve strengen Threadworx in mijn favoriete kerstkleuren rood en groen.

nr.11 Sandra

nr. 38 Tine

Dames, ik heb jullie gemaild om te horen naar wie ik de garens mag sturen en waarom.

Ik heb blijkbaar in het begin een rekenfoutje met de dagen gemaakt. Als ik vrijdag nog de laatste kadootjes wil versturen, dan is donderdagavond de laatste dag dat ik een berichtje kan plaatsen. DUS: donderdag om 18.00 uur wordt het laatste berichtje geplaatst en zijn er ook twee winnaressen! Let goed op, vrijdagmiddag om 12.00 uur trek ik de winnaressen, ik moet dan wel voor 16.00 uur van je gehoord hebben, om het pakketje nog op tijd te kunnen posten. Lukt dat niet, geen probleem, maar dan versturen we het pas na de kerstdagen.

Zo, nu de huishoudelijke mededeling klaar is, kunnen we verder met de kerstberichtjes. Vandaag de kerstornamentjes. Ik heb een hele verzameling geborduurde ornamentjes, sommige heb ik zelf geborduurd, anderen heb ik van vriendinnen gekregen. En elk ornamentje is me dierbaar.  Misschien is het ouderwets, maar het idee dat iemand er zelf aan heeft gewerkt en dat voor mij heeft gemaakt, vind ik nog steeds heel bijzonder.

Jarenlang borduurde ons borduurgroepje elk jaar een ornamentje voor elkaar. De man van een van ons trok de lootjes en dan gingen we aan de slag. Onze basis was het Just Cross Stitch Christmas tijdschrift. We mochten aangeven welke 3 ornamentjes we graag zouden ontvangen en diegene die jouw lootje kreeg, kon daar dan uit kiezen. Heel ingewikkelde ornamentjes, ornamentjes met heeeeeel veeeeeeeel kleuren of ornamentjes die erg tijdrovend zouden zijn, werden geboycot ;-).

Ieder jaar was het een verrassing om te zien welk ornamentje gemaakt waren. Ik kan me een jaar herinneren waarin 3 van de 4 dames hetzelfde ornamentje hadden uitgekozen om te borduren. En ze zagen er allemaal anders uit.

Hieronder zie je een paar foto’s van mijn ornamentjes, ik hang eigenlijk alleen geborduurde ornamentjes op. En ieder jaar neem ik me voor om voor de komende kerst toch een paar nieuwe ornamentjes te borduren.  Daar komt het niet altijd van en eigenlijk is het jammer. Vooral omdat er zoveel leuke patroontjes beschikbaar zijn.

Het liefste zou ik een boom hebben met alleen maar ornamentjes van The Prairie Schooler. Die patroontjes vind ik zoooooo geweldig. Wie weet wat ik in 2014 ga doen. Wat is jullie favoriete patroontje voor een ornamentje?