Op zo’n grijze dag als vandaag past wel een borduurwerkje op grijze stof. Is het mooi stemmig bij elkaar. Gelukkig is het patroontje veel vrolijker dan de buitenwereld op dit moment aandoet. Grappig he, hoe je zo’n regenachtige dag als vandaag als snel beu bent. Dus doe ik het licht maar even aan de winkel en geniet van alle kleuren die ik daar zie. En vanavond gaat er alvast wat kerstverlichting aan in de woonkamer, dat helpt voor mij echt.

Het modelletje van vandaag hangt boven de Gloriana garens, heel sierlijk. Ik vind het goed passen bij de woontrends van tegenwoordig, niet teveel verschillende kleuren, beetje naturel/grijstinten, het zou zo in een nummer van VT Wonen opgenomen kunnen worden. Een lieve vriendin van mij heeft het geborduurd, met Fresh Snow van Gloriana op Edinburg linnen nummer 705. En mijn moeder heeft er zo’n prachtig kussentje van gemaakt met een “flap” er om heen. Aan de achterkant zit een klein lusje, die maakt mam er dan ook gelijk aan, zodat we ‘m zowel kunnen neerzetten als ophangen. Heel handig als we naar een beurs gaan. Zo’n patroontje laat weer zien dat eenvoud en schoonheid soms in een kleurtje garen en een mooi stofje zitten.
20141208LHN

 

Nu heeft Diane nog een paar nieuwe kerstpatronen uitgebracht, die ik nog niet heb laten zien op het weblog. Want die kerstpatroontjes van Little House Needleworks zijn eigenlijk altijd heel erg leuk. Grappig he, hoe een ontwerpster een bepaalde sfeer kan hebben die je aanspreekt. Het onderstaande patroontje vind ik erg leuk, vooral hoe het is afgewerkt, kerstornamentje en kerstkaart in een. Dat is nog eens een mooi combinatie.

Season’s Greetings € 6,95

Meer traditioneel is Lantern Lane, stiekem zou ik wel even binnen willen kijken in dit huis. Het ziet er zo uitnodigend uit. En dan die ouderwetse lantaarns. Ik kan me zo voorstellen dat je binnenkomt in een grote hal waar uiteraard een prachtige kerstboom staan. En dan links is de woonkamer, met nog een kerstboom en een open haard. Rechts is de speelkamer/tvkamer voor de kinderen met uiteraard een kindvriendelijke kerstboom, een schaaltje met lekkers op tafel en vooral kleurpotloden, papier, draadjes, stukjes karton, legoblokjes, knuffelbeesten en misschien wel zo’n ouderwets hobbelpaard. Absoluut geen Gamebox of hoe dat ook maar mag heten, dat past niet in mijn plaatje van het ideale kersthuis. En op de eerste verdieping de slaapkamer, met een kerstquilt op bed, misschien wel zo’n nep open haard (voor de sfeer, het lijkt me niets om als je lekker in je bed ligt, nog weer met houtblokken te moeten slepen), een kerstboompje met allemaal geborduurde ornamentjes in de hoek, en een grote stoel waar je heerlijk in kunt lezen. Met nog zo’n grote kerstquilt over je heen. Oh, en aan de achterkant van het huis, dat zie je hier niet maar het is er wel, zo’n heerlijke woonkeuken, waar het uiteraard ruikt naar vers gebakken kerstkoekjes. En op zolder een kamer voor moeders, eentje waar ze zich helemaal kan uitleven in haar hobby, borduren. Waar ze stiekem kadootjes voor onder de kerstboom kan inpakken en waar ze zich kan terugtrekken om even heerlijk in haar eigen wereldje te leven. Wat kan een mens toch heerlijk dromen :-).

20141208LHN1

Lantern Lane € 11,50

En voor wie graag een fotootje wil bewaren op een heel bijzondere manier, is er My Lady’s at Christmas. Het patroon heeft niet zo’n leuk lijstje waar je de foto in kan doen, maar die kun je natuurlijk zelf maken door een foto op zuurvrij karton te plakken en af te werken met een klein stickerrandje. Koop dit soort materialen vooral in scrapbookzaken, dan is het over het algemeen zuurvrij. En zo’n lintje hebben we vast nog wel in huis.

20141208LHN2

My Lady at Christmas € 9,25

De winnares van vrijdag is Beja geworden: “Graag zou ik mijn dochter verrassen met een borduurwerkje/ patroontje. Groet Beja”. Beja, ik mail je over de adresgegevens en eventuele boodschap voor de gelukkige winnares.

De prijs van vandaag is, dat kunnen jullie vast raden, een patroontje van Little House Needleworks. De winnaar mag doorgeven wie dit patroontje gaat ontvangen. Reageer dus voor 15.00 morgenmiddag en maak kans om iemand blij te maken. En deel dit bericht (en de volgende 11) vooral met je borduurvriendinnen.Reageer wel op het blogbericht, zodat je mee kunt doen. Blijf vooral meedoen, je hebt nog 7 x kans om mee te doen!

En ik heb nog een kleine verrassing, als je abonnee bent van de nieuwsbrief, dan maak je 3 x kans om een kadootje te winnen en deze keer is het kadootje gewoon voor jezelf. Schrijf je dus snel in voor de (gratis) e-nieuwsbrief die we maandelijks versturen. De nieuwsbrief gaat vanavond de deur uit, dus zorg ervoor dat je je nu gelijk inschrijft. Aan het einde van de 12 dagen, op dinsdag 16 december maak ik de 3 winnaressen bekend.