Misschien het leukste van deze serie is wel de winnares bepalen, ik vind het elke dag weer spannend om te kijken welk nummer er nu weer uitkomt en wie de reactie heeft geschreven ;-). De winnares van gisteren is:

nr.21 Linda

Linda, ik heb je gemaild en je mag me zeggen wie de 3 lapjes stof mag ontvangen. Vandaag zijn er twee prijzen te verloten, dus vergeet niet om te reageren, je hebt een dubbele kans om te winnen.

Mijn kerstsok hangt inmiddels weer aan de ballustrade (ik heb voor de foto hem eerst beneden opgehangen). Het patroon is van Shepherd’s Bush en ik heb hem lang, lang geleden geborduurd. In de tijd dat ik nog geen winkel had, borduurde ik modellen voor een winkel in de VS. En als dank voor het borduren mocht ik toen mijn geborduurde kerstsok opsturen en werd hij door de “finisher” van de winkel in elkaar gezet.

Ik heb er ieder jaar veel plezier van, het patroon vind ik nog steeds heel erg leuk en ik heb hem met perle 5 op 8 draads stof geborduurd, waardoor hij ook heel groot is. Kunnen er lekker veel kadootjes in ;-). De bedeltjes die erop zitten heb ik uit mijn collectie gehaald. Natuurlijk zit er een poes op en een muis.

Een muis zullen jullie wellicht denken? Die muis heeft niets te maken met het versje van kerst (‘t was the night before Christmas, when all through the house, not a creature was stirring, not even a mouse – Clement Clarke Moore), maar alles met mijn verzameling muizen. Ik heb namelijk jaren lang muizen gespaard: van glas, van hout, van porcelein, van stof, zelfgemaakt, zelfgekocht, en internationaal. De verzameling staat inmiddels in dozen op zolder, maar op mijn kerstsok moest wel een muis.

20131214stocking

Miss Murphy heeft een virtuele kerstsok, die is namelijk wel geborduurd, op 13 draads stof, verschil moet er zijn, maar moet nog steeds in elkaar gezet worden. Ik ben dus maar op zoek gegaan naar een goede instructies en kwam de volgende twee links tegen. Nu nog de moed verzamelen om achter de naaimachine te gaan zitten.

http://inmyownstyle.com/2012/12/merry-bright-christmas-stockings.html

http://adventuresinhomeec.files.wordpress.com/2012/11/stocking.pdf

Hangen jullie ook kerstsokken op?