Soms heb je dat, dan zie je ineens een patroon van een ontwerpster en denk je, waarom heb ik die niet eerder gezien? Ik had dat dit jaar met de patronen van Threadwork Primitives. Beggar’s Christmas had ik al eens voorbij zien komen en steeds dacht ik: die wil ik borduren. Deze zomer was het dan zover, ik had een heerlijke 2-daagse vakantie in Overijssel geboekt en dit project ging mee. Eindelijk kon ik dan beginnen met mijn vogel en grappige kerstboom. De kleur groen heb ik aangepast, in het origineel zit namelijk Moss van Weeks Dye Works en die vond ik niet kerstgroen genoeg. Dus Dried Thyme van Sampler Threads maar meegenomen en twee lapjes stof.

Eenmaal op plek van bestemming, heb ik nog twee vriendinnen een foto gestuurd van de garens met de stofjes die ik had meegenomen. Heerlijk, die moderne technologie. Zit je zalig in de zon en kun je zo even “overleggen” welke stof het beste past bij het patroon.  Het werd uiteindelijk het stofje aan de rechterkant. En zoals je ziet had ik er heerlijk weer bij om te borduren ;-).

20141202 20141202a

Uiteindelijk duurde het wat langer dan ik had verwacht, de rand onder het patroon nam nogal wat tijd in beslag. Ik heb nog even overwogen om de ster bovenop de boom met gouddraad te borduren, maar vond uiteindelijk dat dat toch wat teveel afweek van de stijl van het patroon. Tijdens onze Kerst Open Dagen hing het lapje trots aan mijn vogelkooi en ik wil er uiteindelijk een kussentje van maken. Het vilt voor de achterkant heb ik al.

20141202

Natuurlijk heeft Threadwork Primitives nog veel meer patronen. Ik ben inmiddels aardig verkocht, Nan heeft zoveel leuke patroontjes. De meesten zijn voor accessoires, kussentjes, bovenop doosjes, zakjes, echt patronen waar je redelijk snel mee klaar bent. Christmas Fruit Basket is een nieuw patroon, we hebben het besteld, maar het was helaas niet meer op voorraad (dat gebeurt soms ook, denk je, kan ik een leuk berichtje over schrijven en dan komt het patroon niet mee). We proberen het gewoon nog een keer. Merry Winter hebben we in de winkel, ik vind dat ook zo’n schatje. Lijkt me ook leuk om ‘m in een houten borduurring af te werken. De Falling Snow Sampler zou ik geloof ik iets anders afwerken, ik kan het me goed voorstellen in een rustiek houten lijstje. Wintertime is ook zo’n ornamentje waar ik mijn oog al vaak op heb laten vallen. Misschien deze kerst?

   Primitive Cross Stitch Pattern - Christmas Fruit Basket

Merry Winter € 11,50                                        Christmas Fruit Basket € 11,50

   

Falling Snow Sampler € 11,50                 Wintertime € 11,50

Tot slot nog deze merklap, heeft niets met kerst te maken, hoewel het wel zou kunnen. Ik vind het een prachtig patroon, die oude letters, paar motiefjes en dan zo’n mooie bloem van een oude merklaprand. En dan maakt het mij niet uit dat het origineel niet in 1752 geborduurd is, maar in de 21ste eeuw ;-).

Ann’s Sampler € 11,50

En dan nu natuurlijk het meest belangrijke nieuws van de dag: de winnaar van gisteren. Dat is Wil geworden: “Hallo Annemiek, erg leuke actie en ook ik ken iemand die ik graag zou verrassen. lieve groet Wil”. Wil, ik mail je over de adresgegevens en eventuele boodschap voor de gelukkige winnares.

De prijs van vandaag is, je raadt het vast, een patroontje van Threadwork Primitives. De winnaar mag doorgeven wie dit patroontje gaat ontvangen. Reageer dus voor 15.00 morgenmiddag en maak kans om iemand blij te maken. En deel dit bericht (en de volgende 11) vooral met je borduurvriendinnen. Reageer wel op het blogbericht, zodat je mee kunt doen.