Een van de eerste projecten die we op een kerstworkshop hebben gemaakt, is dit patroon van Sue Hillis Designs, Christmas Spools € 10,50). Toen we het zagen, waren we er gelijk weg van. Klosjes met garen in de vorm van een kerstboom, wat wil een borduurster of quiltster nog meer. Uiteraard kon een beetje glitter niet ontbreken, deze keer zit het in de stof. Deze Belfast stof met een “diamanten” glitter is een van mijn favorieten voor een kerstproject. Het geeft net dat beetje meer sjeu aan een borduurwerkje. De schattige knoopjes in de hoeken en in de boom horen bij het patroon. je kunt natuurlijk heel goed een zo’n klosje voor een kaartje of ornamentje borduren. In elk klosje zitten 3 kleurtjes van een bepaalde kleur, dus als je liever een andere kleur “garen” op het klosje hebt, kun je dat makkelijk aanpassen.

20141218

Dat draadje onder aan de boom doet mij vermoeden dat als Miss Murphy deze boom in het echt tegenkwam, de klosjes maar beter vastgelijmt konden zitten. Poes laat namelijk al mijn borduurspullen met rust. Dat is natuurlijk heel fijn. Ik kan van alles op de bank laten liggen, op tafel, op de stoel, dat geeft helemaal niets. Poes komt er haar warme wollen kleedje voor de verwarming niet voor af. Dat verandert op het moment dat er een klosje in het spel is. Ze kan in de andere kamer zijn, ze kan diep in slaap zijn (ten minste dat denk ik dan) zodra ik een klosje neerzet of neerleg, gaan de oortjes op scherp staan en zie je dat poes zich al helemal klaar maakt voor een ontdekkingstocht naar dat ronde ding.

Lang geleden, toen ik dit nog niet wist, heb ik eens een boletje perle garen op tafel laten liggen. Vervolgens ben ik gewoon aan het werk gegaan. Grote vergissing. Toen ik thuis kwam, zat poes, gewoontegetrouw op de tafel om mij goedendag te zeggen. Krabbeltje achter het oor, aaitje over haar hoofd, niets aan de hand. En ergens had ik toch het idee dat er iets niet klopte. En wat bleek? Poes had zich uitgeleefd met de perle, die zat letterlijk om elke stoel-, bank- en tafelpoot in de woonkamer. Ze heeft vast een geweldige dag gehad. Ik heb alle draadjes maar doorgeknipt en het bolletje weggedaan, het was niet meer te redden. Les geleerd, geen klosjes of bolletjes op tafel achterlaten.

Dus, deze boom ziet Miss Murphy wel zitten. Als ze er vooral maar veel mee kan spelen. Eerst de hele boom deconstrueren, gewoon even trekken aan dat losse draadje. En dan kijken wat er gebeurt. En als die klosjes dan nog niet genoeg bewegen, dan gewoon even een mep er tegenaan met je pootje. Werkt altijd. En dan valt zo’n klosje leuk met een tik op de grond, dat is helemaal leuk. Dan kun je er nog eens tegenaan tikken en dan rolt dat klosje zomaar door de hele kamer. En als het klosje tever weg rolt, dan tik je gewoon een ander klosje van de bank en kijk je hoever die komt. Het is net een wedstrijdje en Miss Murphy wint altijd ;-).

Gelukkig voor mij heeft Sue Hillis nog een heel stel leuke patroontjes die geen rollende klosjes laten zien. Haar jaarlijkse kerstmannen zijn erg populair en dat is makkelijk te begrijpen.

18a 18b

Teddy Bear Santa € 10,50                        Snowman Santa € 10,50

18c

Stocking Santa € 10,50

Naast deze lieve kerstmannen, heeft ze ook twee patroontjes die wel passen bij die klosjeskerstboom, je kunt kiezen uit een borduur- of quiltversie.

   

Happy Stitching € 10,50                Happy Quilting € 10,50

En tot slot twee patroontjes die ik zelf gewoon heel leuk vind. De eerste is de beroemde uitspraak uit de Mary Poppins film (wordt een dezer dagen weer uitgezonden, kijken dus). En het andere patroontje staat al jaren op mijn lijstje. Het is zo schattig, met een kerstman, muts, mok met warme chocholademelk, het vogeltje bovenop zijn meer dan imposante woning en die kleine quiltmotiefjes, ahhhh, als ik toch meer tijd had…….

   

Supercalifragilisticecpialidocious € 10,50                Warm Winter Wishes € 10,50

En daarmee zijn we gekomen aan het einde van 12 dagen van kerstmis. Ik vond het geweldig om iedere dag jullie reacties te lezen. En ik hoop dat de ontvangers blij zullen zijn met hun kadootje. Het blogjaar is nog niet helemaal voorbij, dus houd het blog nog een paar dagen in de gaten. Tussen kerst en oud en nieuw komen er geen blogberichtjes, dan gaan we alles tellen in de winkel en verder nadenken over wat we in 2015 gaan doen. Ik heb al heel veel plannen, nu alleen nog kijken of we het allemaal in de beschikbare uren kunnen doen.

Eerst is er nog een winnares bekend te maken, de winnares van het kerstman pakketje is geworden: Gerda

“van deze patroontjes wordt een mens helemaal blij”

Gerda, ik mail je over de adresgegevens en eventuele boodschap voor de gelukkige winnares.

De prijs van vandaag is, dat kunnen jullie vast raden, een patroontje van Sue Hillis Designs. De winnaar mag doorgeven wie dit patroontje gaat ontvangen. Reageer dus voor 15.00 uur morgenmiddag en maak kans om iemand blij te maken. En deel dit bericht vooral met je borduurvriendinnen.Reageer wel op het blogbericht, zodat je mee kunt doen. Dit is de laatste keer dat je mee kunt doen, dus reageer vooral. Morgen maak ik de winnares van vandaag bekend.