Verscholen in het groen op de schoorsteenmantel staan tee ondeugende kerstmannetjes. Ze verstoppen zich een beetje en als je het niet verwacht, komen ze ineens tevoorschijn. Kerstman Bram heeft een klein kadootje in zijn hand en wil dat graag aan mij geven. Ik ben heel benieuwd wat er in zit en kijk in het zakje. Hmmm, daar komt vooral schapenwol uit tevoorschijn, dat valt toch een beetje tegen ;-). Ik stop de schapenwol weer terug, bedank Bram netjes voor zijn kado en zet hem weer terug. Kerstman Wouter wil zijn sjaal wel met mij delen. Met een grote glimlach haalt hij hem van zijn hals, wat toch lief. Helaas is de sjaal wat te klein voor mijn grote mensenhals. Ach, het gaat toch om het gebaar. Voorzichtig strik ik de sjaal weer om zijn hals en zet hem naast kerstman Fred terug op de schoorsteenmantel. De twee heren zijn heel tevreden, ze hebben hun werk gedaan en kunnen nu weer genieten van al die dames die voorbij komen lopen. Het blijven mannen per slot van rekening.

20141216a

Kerstman Bram en kerstman Wouter zijn pakketjes van de firma Verachtert. Heerlijk, zo’n klein borduurwerkje waar alles bij elkaar zit, je kunt zo beginnen. Je borduurt ze op een stukje aïda stof, dat al half afgewerkt is als een klein zakje. Is een beetje priegelwerk bij het borduren, maar maakt het afwerken wel heel gemakkelijk. Wij hebben ervoor gekozen om ze op een stukje band te borduren (40cm heb je nodig). Het zakje wordt iets groter en de mannetjes komen net wat beter uit. En als je een beetje zuinig bent met het garen, dan kun je nog een tweede zakje borduren.

Kerstman Bram en kerstman Wouter hebben ook nog een drielingbroer, namelijk kerstman Thomas, op de foto in het midden met een lantaarn. Die is op het ogenblik druk aan het zoeken naar de juiste adressen voor allerlei pakjes en dan is zo’n lantaarn  wel handig. Ik heb hem nog nooit ontmoet, de broers laten hem steeds binnen als ik al in dromenland ben. Maar ze verzekeren mij dat hij ook heel graag op een mantel, vensterbank of ander gezellig plekje wil staan met de feestdagen. De pakketjes kosten € 8,95 per stuk.

210141217a

Mocht je die kerstmannen een beetje veel vinden in huis, dan kun je ook voor deze gezellige uiltjes gaan. Ik kan je verzekeren, dat betekent veel minder was (het is niet te geloven hoeveel was die drie kerstmannen produceren), veel minder modder ingelopen, veel minder  gezeur vraag om bier en geen gevecht om de afstandsbediening. Deze uiltjes redden zichzelf, ‘s ochtends even uit laten vliegen en dan ben je er de hele dag klaar mee. Ook deze uiltjes zitten in een pakketje met aïda stof, dat kun je natuurlijk ook omwisselen voor een lapje stof of band. De pakketjes kosten € 8,95 per stuk.

20141217b

Voor iedereen die een kerstman wel ziet zitten, zo’n uiltje wel aan kan en een rendier in huis een leuke toevoeging vindt aan de kerststal, hebben we nog dit pakketje. Drie zakjes om te borduren, net als bij de andere pakketjes, op aïdastof en met hedendaagse kleuren (€ 14,50). Een gezellig werkje bij de kerstboom. Ik geloof dat ik toch erg in de verleiding zou zijn om nog her en der een gouddraadje toe te voegen ;-).

20141217c

De winnares van het Sara Guermani patroon is geworden: Edith

“Wat een mooie tafereeltjes. Je komt meteen in de kerstsfeer.”

Edith, ik mail je over de adresgegevens en eventuele boodschap voor de gelukkige winnares.

De prijs van vandaag is, dat kunnen jullie vast raden, een patroontje van Sara Guermani. De winnaar mag doorgeven wie dit patroontje gaat ontvangen. Reageer dus voor 15.00 uur morgenmiddag en maak kans om iemand blij te maken. En deel dit bericht vooral met je borduurvriendinnen.Reageer wel op het blogbericht, zodat je mee kunt doen. Blijf vooral meedoen, je hebt nog 3 x kans om mee te doen!

De winnaressen onder de nieuwsbriefabonnees zijn geworden: Monique K, Tiny K en Marianne C. Dames van harte gefeliciteerd! Ik mail jullie voor jullie adressen en jullie krijgen een kadootje toegestuurd voor jullie zelf ;-).