Vorig jaar heb ik veel plezier gehad aan de 12 dagen voor kerst. Elke dag schreef ik een verhaaltje over iets dat met kerst te maken had en ik verlootte een kadootje onder de lezers van het blog die een reactie achterlieten. Dat kadootje was dan niet voor henzelf, maar voor iemand waarvan zij vonden dat die wel een kadootje had verdiend. Ik vond het bijzonder leuk om te doen en 12 mensen waren heel blij met het kadootje dat ze kregen.

 

Dit jaar doe ik dus weer een 12 dagen van kerstmis serie. De opzet is hetzelfde, laat een reactie achter op het blogbericht van de dag. Gewoon iets leuks en gezelligs ;-). De berichtjes verschijnen elke dag om 18.00 uur (ook in het weekend) en als je voor 15.00 uur de volgende dag reageert, doe je mee. Voor alle duidelijkheid, het kadootje dat verloot wordt, is dus niet voor jezelf maar jij geeft aan mij door aan wie ik het op kan sturen, en als je er nog een bepaald berichtje bij wilt sturen, laat het dan ook even weten.

 

De komende 12 dagen staan de berichtjes allemaal in het teken van mijn favoriete kerstmodellen in de winkel. Elke dag komt een ander model voorbij. Heerlijk om al die mooie borduurwerkjes met jullie te delen. Daarnaast verschijnen er nog gewone updates van de winkel, dan blijven jullie op de hoogte van alles. De nieuwsbrief voor december gaat deze week de digitale deur uit, dus heb je je nog niet ingeschreven, doe dat dan snel.

 

Dat ik een grote fan ben van The Prairie Schooler is wel bekend. De bijna Scandinavischachtige patronen maken me blij. En de kerstpatronen zijn altijd bijzonder. Ieder jaar neem ik me voor om weer een aantal van haar patronen te borduren, en soms lukt het en krijg ik er een af. Dit jaar waren het twee patroontjes van Nordic Holiday (€ 10,50).
20141201a

 

En voor het geval iemand het zich nog herinnert, er ligt inderdaad in mijn la nog een enorme lap stof waar ik al een aantal Prairie Schooler patronen op heb geborduurd. De lap is nog lang niet vol, beter gezegd, ik heb, denk ik, misschien 5% ervan geborduurd, het mag de pret niet drukken. Ooit komt de lap vol en dan hang ik ‘m in de slaapkamer.

 

 20141201
Vanaf het begin hebben we modellen van The Prairie Schooler in de winkel gehad. Het model van vandaag is een van de oudste modellen die we hebben en hij wordt ieder jaar nog weer verkocht. Ria borduurde dit patroon in 2002, het was net op tijd klaar voor onze allereerste open dagen. Daarna is het patroon eigenlijk altijd mee geweest naar Zwolle en andere beurzen. Het is geborduurd op 13 draads lambswool linnen, een favoriet linnen van de ontwerpster van The Prairie Schooler, bijna al haar patronen zijn hierop geborduurd. Gewoon met twee draadjes Venusgaren, precies zoals op het patroon stond. Op hetzelfde patroon staan ook nog twee andere ontwerpen, een prachtig alfabet en een kerststalletje. En het patroon heeft ook nog de prijs van “die goede oude tijd”, Christmas Traditions kost 8,25.
   

Natuurlijk kan het niet uitblijven dat de prijs van vandaag een patroontje van The Prairie Schooler is, de winnaar mag doorgeven wie een van de jaarlijkse santa’s ontvangt die de ontwerpster als sinds 1984 uitbrengt. Reageer dus voor 15.00 morgenmiddag en maak kans om iemand blij te maken. En deel dit bericht (en de volgende 11) vooral met je borduurvriendinnen. Reageer wel op het blogbericht, zodat je mee kunt doen.