Nashville 2013

In het weekend van 2 en 3 maart is het zo ver, dan gaan Ria en ik in Nashville weer allerlei prachtige patronen, garens en accessoires inkopen. Het leuke van deze beurs is, dat we de meeste dingen gelijk mee kunnen nemen. Van een aantal ontwerpsters/leveranciers weten we al wat we kunnen verwachten, en op deze  pagina kun je alvast meegenieten. Patronen die nieuw zijn toegevoegd, vind je steeds bovenaan de pagina.

Lizzie Kate

Bij Linda is het altijd genieten van de vrolijke kleuren en de inspiratie die we opdoen voor nieuwe modellen en manieren van afwerken. Dit jaar had ze een geweldig leuk paas/voorjaars patroontje en een zelf vind ik de spreuk van Winnie de Pooh echt voor iedereen toepasselijk. Linda heeft beloofd dat we meer seizoenen kunnen verwachten in de Spring String serie. Ik heb al aangegeven dat een Christmas String Snippet noodzakelijk is :-).Natuurlijk waren de eerste patroontjes van Jingles er ook, en we hebben het eindresultaat gezien, werkelijk een geweldig project. Meer hierover kun je in dit bericht lezen.

S106 Spring String Snippet

Spring String Snippet € 4,50

#156 Promise Me

Promise Me € 9,25

     

Jingles Deck the Halls € 4,95         Jingles Noel € 4,95                Jingles HoHoHo Holiday € 4,95

With My Needle

Ellen heeft een prachtig nieuw Quaker patroon uitgebracht, of eigenlijk twee. De twee patronen zijn minder groot dan de gebruikelijke Quaker patronen en kun je prachtig in je lievelingskleur borduren. Wij vonden de modellen bijzonder mooi.

Mini Quaker Samplings € 13,50

Elizabeth’s Designs

Op de beurs hebben we ook nog wat gewonnen. De organisatie had een aantal ontwerpsters gevraagd om een model te borduren en dat ter beschikking te stellen voor een verloting. En laten wij nu in de prijzen vallen! We hebben een prachtig model van Elizabeth’s Designs’ Cat and Mouse Sampler. Ik vind ‘m helemaal geweldig, al die kleine muisjes die overal opduiken. Miss Murphy weet nog niet of ze het gezelschap op prijs stelt, dus voorlopig staat het model beneden in de winkel :).

   

Cat and Mouse Sampler € 10,50               Antique Evergreen Sampler € 10,50

Antique Animal Sampler € 10,50

Shepherd’s Bush

Bij Teri en Tina kunnen we altijd rekenen op een gezellig ingerichte kamer en mooie pakketjes en patronen. Het is altijd afwachten of je ook krijgt wat je besteld (ze werken op volgorde van de bestellingen) maar dit jaar hebben we alles gekregen dat we op ons verlanglijstje hadden staan. We hebben een beperkt aantal pakketjes meegenomen, wacht dus niet te lang met bestellen als je iets graag wilt hebben :-).

    

Peace and Plenty pakket €  22,50                          Snowflakes pakket € 22,50

 

Be Attitude patroon € 9,25                     Harmony schaarhangertje pakket  17,95

  

Red snowman pakket € 32,95                 Green snowman pakket  € 32,95

Rosewood Manor

De patronen van Karen blijven van grote kwaliteit. Het is iedere keer weer een verrassing wat voor moois er nu weer uitgebracht wordt. En ook deze keer hebben we genoten! Wat weer een prachtige patronen en wat gezellig om met haar bij te praten. Hoogtepunt voor mij was Winter Quaker, de prachtige kleuren van het Valdani garen zie je op de foto minder goed, maar oh, wat zijn ze mooi. Branches of Life is een bijzonder patroon, je kunt namelijk je eigen stamboom opbouwen. In het patroon vind je alle initialen in blaadjes, diverse alfabetten en voorbeelden van lay outs. Zo kun je zelf bepalen hoe jouw stamboom eruit gaat zien.

   

Winter Quaker patroon € 17,95 (met Valdani garen € 65,00) Welcome to my Garden € 14,75

   

Branches of Life € 18,95                                        Four Corners € 17,95

  

Threadwinders € 6,95                        Ravenswood Sampler € 17,95

Hiya Hiya

Van deze firma hadden we vorig jaar al de Puppy Snips meegenomen en die waren zo weg. Dit jaar hadden ze tot mijn groot genoegen ook Kitty Snips. Dit zijn heel kleine schaartjes (denk ongeveer 2,5cm) die werkelijk goed knippen. OK, ik zou er geen stof mee knippen, maar draadjes gaat prima. En het mooie is, ze mogen ook mee het vliegtuig in. Maar bovenal zijn ze vooral heel erg leuk. We hebben niet alle kleuren meegenomen, maar geef een paar mogelijkheden en we kijken wat we voor je kunnen doen. De Snips kosten € 6,95 per stuk.

productphoto  Kitty Snips Scissors

Jeannette Douglas Designs

We hebben weer een nieuw patroon in de serie “Take time to…”. En deze is wel heel erg leuk voor iedereen die oude handwerkspulletjes verzameld. En natuurlijk vind je ook in dit patroon weer allerlei speciale steken terug. Four Seasons lijkt misschien een beetje duur, maar je krijgt dan ook 4 patronen voor deze prijs. Borduur ze op een lap of afzonderlijk. Afwerken als een naaldenrolletje kan natuurlijk ook.

   

Take Time to Collect € 13,50  (garenpakketje 24,50)         Numero met bedeltjes € 24,95

Four Seasons € 24,95

La-D-Da

Lori heeft altijd wel iets moois in petto, ik vind vooral haar kleurgebruik mooi. En ze heeft net als ik een zwak voor poezen.

   

Peace House € 11,50                   My Little Sampler € 11,50

    

Spot the Cat € 11,50                              Margaret Cottam € 18,95 (dit is een driedelig patroon dat Lori vorig jaar maakte voor

Norden Crafts. Het is geen exacte reproductie van de originele merklap, maar lijkt er wel heel veel op.

With Thy Needle and Thread

Brenda is druk bezig geweest om voor Nashville de nodige nieuwe patronen uit te brengen. Wij zijn in ieder geval weer onder de indruk.

   

Three Tulips € 11,50                                              Crumpets and Tea € 11,50

cs107 candlestick maker sampler cover 2   

The Candlestick Maker Sampler  11,50          The Bee Keeper’s Sampler (dit is een tweede ontwerp in deze serie en komt in maart uit) € 11,50

Blackbird Designs

Alma en Barb zijn zonder twijfel, twee van onze favoriete dames om bij op bezoek te gaan. De kamer ziet er altijd heel gezellig uit, ik doe iedere keer weer ideeën op voor de inrichting van onze winkel, de nieuwe patronen zijn van de categorie “kan ik gelijk beginnen”, maar vooral de dames zelf zijn altijd even hartelijk. Mijn persoonlijke favoriet is Honey Bee Hill, ik zie het ronde ontwerp al hangen in een gebeitste borduurring. Maar het speldenkussentje van Maria Selby Humphrey roept ook heel hard om geborduurd te worden.

     

Maria Selby Humphrey € 19,95                                  Honeybee Hill € 13,50

   

Dear Daughter € 10,50                                            May Basket € 9,25

Handblessings

Eileen heeft vorig jaar gezorgd voor de gratis patroontjes van de maand en ook dit jaar hebben we weer een heel leuk project met 12 blokjes voor de patroontjes van de maand (deze patroontjes krijg je bij een bestelling per email of als je in de winkel komt). Ik zal binnenkort het plaatje van het 2013 project op het weblog zetten. En het goede nieuws is, dat voor 2014 ook al weer een leuk project in de maak is. Vorig jaar had Eileen de nieuwe serie Silhouette Bunnies en dit jaar zijn er een aantal nieuwe patroontjes bij gekomen. Ik ben weg van Bunny meets a Kitty, maar dat zullen jullie wel begrijpen :). Alle patroontjes hebben een bedeltje, maakt het geheel nog leuker. Ik had al een aantal patroontjes van Eileen op deze pagina staan, maar heb ze nu allemaal hier verzameld. Wel zo overzichtelijk :-).

      

Bunny tells a Puppy € 4,95      Bunny meets a Kitty € 4,95    Bunny hears the Song of Spring € 4,95

   

Bunny, Baby and Momma € 4,95 Bunny meets a Turtle € 4,95

   

Bunny meets Scared Jack-o-Lantern € 4,95   Bunny talks to Scared Jack-o-Lantern € 4,95

      

Bunny goes Ice Skating € 4,95      Bunny meets a Snowman € 4,95      Bunny sees a Christmas Star € 4,95

HBchristmas1    HBchristmas2

Boy with Pull Toy € 4,95          Boy with Truck € 4,95

HBchristmas3    HBchristmas4   HBchristmas5

Girl with Ornament € 4,95           Girl with Teddy Bear € 4,95   Sharing the Christmas Story € 4,95

Chessie and Me

Deze ontwerpster is misschien niet bij iedereen bekend, maar Linda ontwerpt werkelijk prachtige patronen. Schaapjes en haar kat zie je met grote regelmaat terugkomen. Een grappig detail is dat de oorspronkelijke Chessie een broertje van Miss Murphy had kunnen zijn. Ze lijken zoveel op elkaar!

   

Buzzing around Ewe € 11,50                              All Hallow’s Eve € 11,50

   

Autumn Sewing Book € 10,50    Hallow Wee House (pakketje met alles erop en eraan) € 23,95

All Through The Night

Soms loop je een kamer binnen en weet je eigenlijk niet wat je moet verwachten en word je zoooo blij van alles wat je ziet. Dat hadden we ook bij Bonnie van All Through The Night. Patronen waar je het liefste gelijk aan wilt beginnen. Maakt eigenlijk niet uit welke. Zo jammer dat we nog een hele middag gaan inkopen LOL.

   

Silent Night € 9,25                   Oh Christmas Tree € 9,25

       

Jack € 4,50                                      Henry € 4,50                                   Harry € 4,50

    

Blossom Home € 4,50                                             Noel € 9,25

   

Sew Happy € 4,50                                                    Stockingful € 4,50

The Prairie Schooler

Van The Prairie Schooler hebben we weer een aantal nieuwe patronen die weer uitnodigen om te beginnen. Vooral de paaseieren vind ik erg leuk.

PS3pigs PSfablesandtales

Three pigs € 10,50                  Fables and Tales € 10,50

PSlittleredridinghood PSvintageeggs

Little Red Riding Hood € 10,50            Vintage Eggs € 10,50

Prairie Moon

Deze dames ontwerpen vooral Halloween patronen, niet altijd even toepasbaar hier in Nederland, maar dit patroon vonden we zo leuk, dat ie wel in onze koffers mee moest.

I-31 Get Up and Run € 15,95

Summer House Stitche Workes

Deze redelijk nieuwe ontwerpster heeft al diverse leuke ontwerpen uitgebracht. Hoewel ze in Nashville ook een aantal zeer patriotistische ontwerpen had, hebben wij deze twee meegenomen. Vooral Symphonic Romance vind ik zelf erg mooi, wat een prachtig ontwerp om voor een heel bijzonder iemand te borduren.

   

Symphonic Romance € 9,25                Corona € 9,25

Little House Needleworks en Country Cottage Needleworks

Diane en Niky zijn niet op de beurs in Nashville, maar deze nieuwe patronen kunnen we via onze distributeur bestellen. En het zijn weer geweldige patronen. 452_Orchard_Valley_copy2

Orchard Valley Quilting Bee  € 17,95

380_My_House_copy2CCNDreamBig

Hometown Holiday My Home  € 6,95       Dream big  € 6,95

The Workbasket

Candy en Mary hebben weer een aantal mooie patronen voor ons in petto. Zoals jullie vast wel begrijpen, ben ik gek van de huisjes, die kleine projectjes, ik zie het al helemaal voor me.

WKB-QakerRow

Sampler Row  € 12,50

WKB-QuakerSk   WKB-QuakerRobins

Quaker Skinnies  € 12,50                         Quaker Robins  € 12,50

Handblessing

Eileen heeft meer Silhouette patroontjes die je weer helemaal op je eigen manier in kunt vullen. Bij de patroontjes zitten ook een bedeltje dat je kunt gebruiken. Maak er leuke speldenkussentjes van, kleine schilderijtjes, borduur er meerdere op een stuk stof en je hebt een schellekoord, kortom, mogelijkheden genoeg.

JBW Designs

We kunnen uitkijken naar twee nieuwe patronen in de French Country serie, een prachtig oud Frans alfabet en een poezenpatroon, naast het hartalfabet dat je al kon zien. Vooral de paraplue vind ik bijzonder leuk.

JBWalphabethearts

Alphabet Hearts € 11,50

JBWHomeAtLast   JBWAlphabetCats

Home at Last € 5,95                             Alphabet Cats € 5,95

JBWfrenchalphabet

French Alphabet € 15,95

JBWFCUmbrella JBWFCPoodle

French Country Umbrella € 5,95                            French Country Poodle € 5,95

Praisworthy Stitches

PScourage

Courage Quaker € 15,95, een prachtige merklap voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker. De kleuren zijn uitgekozen met dit doel in gedachten, maar je kunt natuurlijk ook je eigen kleuren kiezen.

Ink Circles

Tracy heeft diverse patronen voor ons in petto.

ICtroubledwaters ICTomatoes

Troubled Waters € 9,25                                      Tomatoes € 13,50

ICBirdsandbees

The Birds and The Bees € 15,95