Maandclubs 2015

Het leuke van een maandclub is, dat je elke maand een pakje ontvangt. En dit jaar zijn de projecten niet zo heel groot, dan heb je op het einde van het jaar het project ook af. Dat is natuurlijk ook wel fijn. Dit jaar kun je kiezen uit twee projecten van ontwerpsters die we nog niet eerder hebben gehad voor een maandclub en we hebben een oude bekende, Little House Needleworks.

Bij de maandclubs ontvang je aan het einde van elke maand een pakketje met, afhankelijk van je keuze, het patroon, het overlopende garen en de stof. Voor alle clubs geldt dat je in de eerste maand van het kwartaal een rekening krijgt voor 3 maanden. Verder sturen we in januari alle stof op die je nodig hebt, bewaar deze dus goed. Hoe eerder je je opgeeft voor een club, hoe eerder wij de materialen kunnen bestellen.

Club 1: A Year in Chalk van Hands on Designs

Wij zijn zooooo enthousiast over deze nieuwe serie. Krijtborden zijn heel populair, je ziet ze overal verschijnen en nu kun je ze ook borduren! De serie bestaat uit 12 patroontjes, elk patroontje heeft een ander thema. Alle patroontjes hebben dezelfde afmeting en je gebruikt één kleur voor het “krijt” en daarnaast elke maand een andere kleur. De patroontjes kosten € 5,95 per maand, het garen kost € 2,50 per strengetje.

Je hebt de keuze uitde volgende opties:

  1. de patroontjes, het overlopende garen (2 per maand) en een lap Belfast linnen (13dr/cm) om alle patroontjes op te borduren. De kosten voor de stof zijn € 12,00.
  2. de patroontjes, het overlopende garen (2 per maand) en genoeg stof om van elk patroontje een kussentje te maken, je hebt dan genoeg linnen voor zowel de voor- als achterkant. De kosten voor de stof zijn € 23,00 , je ontvangt in januari alle stof voor de rest van het jaar.
  3. de patroontjes en het overlopende garen (2 per maand).

20150113

Club 2: Joyful Journey van Heart in Hand Needlearts

Nog zo’n leuke club waar we weg van zijn. Elk patroon heeft een groter motief dat past bij de maand en dan op de rand rondom het motief allemaal kleine motiefjes. We doen het met het garen iets anders dan normaal, de ontwerpster heeft wel heel veel kleuren overlopend garen gebruikt per patroontje (8 in januari en 9 in februari), dus ontvang je per maand 2 kleurtjes. Daarnaast ontvang je 2 x een streng van de kleur van het randje en van de naam van de maand (in januari en juli). Wil je wel elke maand alle kleurtjes ontvangen, dan kan dat zeker, meld het dan even als je je opgeeft. In het patroon staan wel DMC kleuren vermeld naast de overlopende garens.

Je hebt de keuze uit 11 of 13 draads stof, wij gaan voor de kleur lambswool van Permin, dat wordt prachtig. Je kunt kiezen uit deze opties:

  1. de patroontjes, het overlopende garen (2 per maand en in januari en juli 4) en een lap Belfast linnen (13dr/cm) om alle patroontjes op te borduren. De kosten voor de stof zijn € 12,00.
  2. de patroontjes, het overlopende garen (2 per maand) en genoeg stof om van elk patroontje een kussentje te maken. De kosten voor de stof zijn € 18,40, je ontvangt in januari alle stof voor de rest van het jaar.
  3. de patroontjes en het overlopende garen (2 per maand).

Club 3: Sampler ornaments van Little House Needleworks

Diane heeft een serie “merklap”ornamentjes voor ons in petto in 2015. Diane heeft ook heel veel verschillende kleuren overlopend garen in de patroontjes gebruikt. Een aantal gebruik je later ook nog, je kunt dus zelf kiezen of je alle kleurtjes wilt ontvangen of niet.

We hebben 2 opties voor deze club:

  1. de patroontjes en je ontvangt 3 x per jaar stof voor de ornamentjes. De patroontjes kosten € 6,95 en de stof kost € 9,20 per 4 maanden. De stof krijg je aan het begin van de 4 maanden toegestuurd.
  2. alleen de patroontjes.

Wil je de overlopende garens erbij hebben, vermeld dat dan als je je opgeeft voor deze club.