Wat een verrassing dat ook dit jaar The Prairie Schooler nog weer een kerstmannetje heeft ontworpen. Zo blijft de jaarlijkse serie kerstmannetjes nog even gewoon doorgaan. Ik vind het helemaal prima ;-). En wat is het een leuk patroontje, vooral dat konijntje bij de sneeuwman vind ik echt schattig. Ik pas zelf altijd wel de kleur aan van de jas van de kerstman, The Prairie Schooler gebruikt DMC 221 daarvoor, maar ik kies voor mijn geliefde DMC 815. Dat is net iets meer kerstrood dan de 221.

2018 Santa € 5,95

En Village Green is ook weer opnieuw uitgebracht. Wat zijn dit toch prachtige patronen. En wat krijg je veel voor je geld. Drie complete, grote patronen, deze keer allemaal met het voorjaar als thema. Het zal je niet verbazen dat ik echt helemaal weg ben van al die huisjes in het onderste patroon. Ik ben ooit begonnen aan de herfstversie van dit patroon, maar dan op 16draads zijden gaas. Ik zal eens kijken of ik die nog kan vinden, dan laat ik ‘m jullie zien.

Voor dit patroon zou ik het liefste 14 of 16 draads stof kiezen, zodat je mooi met 1 draadje kunt borduren. De patronen zijn met DMC geborduurd, dus je kunt zo je garendoos ernaast zetten en kijken welke kleurtjes je al hebt. De kuikentjes van het bovenste patroontje doen het ook erg goed voor een kaartje. En dat haantje en kippetje zie ik al helemaal als speldenkussentje. Oh zucht, en nu nog een stapel tijd en ik ben helemaal gelukkig.

Village Green € 13,50